x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international GRUPA F - World Cup, in ritm de samba

GRUPA F - World Cup, in ritm de samba

de Dragos Stoica    |    13 Iun 2006   •   00:00
GRUPA F  - World Cup, in ritm de samba
Corespondenta din Köln
Brazilia intalneste azi, de la ora 22:00, la Berlin, reprezentativa Croatiei intr-un meci asteptat cu isterie de fanii sud-americani prezenti in Germania.

Ii vezi peste tot, pentru ca sunt usor de reperat. Sunt imbracati in galben si verde, iar pe cap poarta arhicunoscutele caciuli de bufoni, in timp ce mainile au doua utilitati clare: paharele cu bere si tobele tinute intre picioare.

MULTI. In afara englezilor si bineinteles a suporterilor tarii gazda, brazilienii au cei mai multi fani in Germania, lucru care se explica si prin simpatia de care Ronaldinho&Co. se bucura pe toate meridianele. De exemplu, am vazut un grup intreg de asiatici, care erau toti imbracati in tricourile reprezentativei "cariocas". Dar sustinerea cam aici se oprea, pentru ca a pune un japonez sa danseze samba e ca si cum m-ai pune pe mine sa ascult manele. Adica nu iese, suntem din filme diferite.

OPTIMISTI. Oricum, debutul campioanei mondiale la aceasta editie a turneului final nu este privit de suporteri decat ca o prima etapa in drumul catre un nou titlu. "Sincer, nu cred ca ne poate bate cineva. Din meciurile de pana acum, doar Germania a aratat ca joaca organizat, restul au fost numai dezamagiri", a spus Antonio, care in varsta de 25 de ani si originar din Rio de Janeiro se afla la studii in Germania.

REFACUT
Dupa ce a lipsit de la doua antrenamente din cauza unei febre puternice care l-a tinut la pat, Ronaldo este apt pentru meciul din aceasta seara, urmand sa intregeasca compartimentul ofensiv de vis al brazilienilor, alaturi de Ronaldinho, Robinho si Adriano, sustinuti din spate de Kaka. De partea cealalta, croatii formeaza una din putinele echipe care nu s-au confruntat cu probleme de lot inaintea startului CM. "Nimeni nu ne da sanse contra Braziliei, dar cred ca putem furniza o surpriza. Pornim ca outsideri in acest meci, iar asta ne avantajeaza. Presiunea este mai mare pe adversari", a spus ieri, intr-o conferinta de presa, tehnicianul croat Zlatko Kranjcar.
DE VANZARE
Evolutia la CM va fi probabil hotaratoare pentru viitorul mai multor jucatori brazilieni. In afara de Cafu si Ronaldinho, toti ceilalti titulari ai Selecao fac obiectul zvonurilor de mercato. Circa zece fotbalisti "cariocas" si-ar putea schimba echipa dupa Mondiale. Dida se afla in vizorul celor de la Corinthians, Emerson e urmarit de Real Madrid, Roberto Carlos e dorit de Chelsea, iar Cris de AC Milan. Urmeaza Lucio, care este asteptat in Anglia, si Ze Roberto, care are o oferta "de nerefuzat" din Japonia. Kaka e promisiunea electorala a unui candidat la presedintia Realului, in timp ce Ronaldo si Adriano ar putea face schimb de locuri pe axa Real - Inter.

×
Subiecte în articol: mondial 2006