x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Ibericii, felicitaţi de Regina Sofia

Ibericii, felicitaţi de Regina Sofia

de Vlad Ionescu    |    09 Iul 2010   •   00:00
Ibericii, felicitaţi de Regina Sofia
Sursa foto: /Reuters

Suverana a promis că va fi alături de jucători şi la finala cu Olanda



După victoria istorică obţinută în faţa Germaniei, fotbaliştii iberici au avut surpriza de a fi vizitaţi la vestiar de Regina Sofia, care a urmărit partida de la tribuna oficială. "Este minunat. Au jucat divin şi au meritat să triumfe", a spus suverana Spaniei, care a recunoscut că a avut mari emoţii pe parcursul meciului şi a promis că va rămâne în Africa de Sud până du­pă finală.

Deşi au realizat cea mai mare performanţă a fotbalului spa­niol, jucătorii şi tehnicienii nu şi-au pierdut capul, pentru că mai au de dat cea mai grea bătălie de până acum, în finala cu Olanda. "A fost o se­mifinală superbă, între două echipe care joacă frumos. Nu trebuie să ne lă­săm orbiţi de victoria din această sea­ră. Olanda este o mare echipă care practică un fotbal frumos. Şi ei în­cearcă, la fel ca noi, să câştige titlul de mult timp. Să cucereşti Cupa Mondială este cel mai important lucru în fot­bal", a declarat selecţionerul Vi­cente del Bosque.

Pentru golgeterul David Villa, forţa grupului este arma cu care Spania s-a impus până acum: "Suntem foarte mulţumiţi, am făcut cea mai bună partidă de până acum. Am demonstrat că în astfel de mo­men­te suntem o echipă puternică. Avem un lot de 23 de jucători şi, in­di­ferent cine intră pe teren, acela dă tot ce poate pentru echipă. Suntem un grup care merită totul, dar şi mun­ceşte pentru rezultate. Am mai făcut is­torie şi înainte, însă acum e ceva deo­sebit. Este prima oară când ob­ţi­nem un astfel de succes". Mijlocaşul Xavi Hernandez a dedicat victoria poporului spaniol şi a spus că dacă echipa va repeta şi în finală jocul din partida cu Germania, sunt şanse mari ca trofeul să ia drumul Madridului.


NEMŢI DECEPŢIONAŢI
Ratarea calificării în finală a produs o mare tristeţe în rândul germanilor, care mai au de disputat un joc, cu Uruguay, pentru medalia de bronz. "Nu am nici un chef să joc meciul pentru locul trei", a spus căpitanul Philipp Lahm (foto). Deja în Germania se vorbeşte despre posibila despărţire de antrenorul Joachim Low, deşi federaţia doreşte să-i prelungească înţelegerea cu doi ani. "Vom discuta după turneu. Această echipă îşi va continua dezvoltarea indiferent de antrenor", a spus tehnicianul. "Sus capul, băieţi! Vom reveni peste patru ani să câştigăm Cupa Mondială în Brazilia", a titrat Bild, subliniind că "tânăra echipă germană are un mare viitor în faţă".

×
Subiecte în articol: cm2010