x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Il Luce: "Juve nu se va ridica la nivelul lui Şahtior nici peste 3 ani!"

Il Luce: "Juve nu se va ridica la nivelul lui Şahtior nici peste 3 ani!"

27 Apr 2011   •   13:28
Il Luce: "Juve nu se va ridica la nivelul lui Şahtior nici peste 3 ani!"
Sursa foto: /AFP

Antrenorul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a declarat, miercuri, că este onorat de interesul celor de la Juventus pentru el, însă a precizat că gruparea torineză nu se poate ridica în următorii doi ani la nivelul campioanei Ucrainei.

"În momentul de faţă, Şahtior este una dintre cele mai bune echipe din Europa, dacă luăm rezultatele din ultimii ani la nivel european. Nu văd de ce aş schimba Şahtior pentru Juventus. Juventus nu se ridică la nivelul lui Şahtior nici anul ăsta, nici anul viitor şi poate nici peste doi ani. Este o echipă cu tradiţie mare, dar lumea evoluează. În momentul de faţă campionatul Italiei nu oferă echipe competitive la nivel european ca cele din Spania sau Anglia", a spus Lucescu, la Gsp Tv.

Tehnicianul român a afirmat că este onorat şi de interesul marilor grupări din Turcia. "Este un moment de mândrie că am lăsat ceva în urma mea şi se gândesc la întoarcerea mea", a adăugat Lucescu.

Mircea Lucescu este de părere că Real Madrid este favorită în partida cu FC Barcelona, din manşa tur a semifinalelor Ligii Campionilor, însă a precizat că şi-ar dori ca gruparea catalană să se impună. "Real Madrid trece printr-un moment extraordinar după meciul din campionat. Real are jucători de mare valoare, cumpăraţi cu bani foarte grei. Barcelona îşi construieşte echipa prin propriile mijloace, pe când Real se bazează pe foarte mulţi bani. Real are prima şansă, dar mi-aş dori ca Barcelona să câştige pentru tot ceea ce a arătat până acum. Dacă ei ar câştiga, atunci ar creşte şi valoarea Şahtiorului", a subliniat Lucescu, care a nu crede că antrenorul Josep Guardiola va părăsi gruparea catalană la finalul sezonului.

Potrivit impresarului Dario Canovi, citat de site-ul ilsussidiario.net, Mircea Lucescu ar putea antrena din sezonul viitor formaţia Juventus Torino. Pe lista torinezilor s-ar mai afla tehnicienii Luciano Spalletti (Zenit Sankt Petersburg), Walter Mazzari (SSC Napoli) şi Andre Villas Boas (FC Porto).

Sursa citată a notat că oficialii clubului Juventus încearcă să aducă la echipă un antrenor care să cunoască foarte bine fotbalul din Italia. "Spalletti vrea să continue experienţa din Rusia, Mazzarri nu va putea pleca de la Napoli, iar Lucescu devine principal favorit", a scris ilsussidiario.net.

×