x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Incidente violente înaintea partidei Bursaspor-Beşiktaş! Meciul a fost anulat! - video

Incidente violente înaintea partidei Bursaspor-Beşiktaş! Meciul a fost anulat! - video

08 Mai 2011   •   12:33
Incidente violente înaintea partidei Bursaspor-Beşiktaş! Meciul a fost anulat! - video

Aseară trebuia să se dispute meciul dintre Bursaspor şi Beşiktaş, contând pentru etapa a 32-a din SuperLiga Turciei, însă partida a fost anulată din cauza violenţelor care au avut loc între suporteri şi poliţie în apropierea stadionului Ataturk din Bursa.

Potrivit autorităţilor locale, incidentele au fost provocate de fanii echipei Bursaspor, care i-au împiedicat pe rivalii din Istanbul să ajungă în incinta stadionului. Oficialii clubului Bursaspor au alocat 400 de bilete fanilor lui Beşiktaş, însă nici unul dintre aceştia nu au reuşit să intre pe stadion.

Imaginile de televiziune îi înfăţişează pe unii dintre fanii echipei Bursaspor purtând bâte de baseball, iar alţii care incendiază pubele şi aruncă mai multe coşuri de gunoi în direcţia forţelor de ordine. Pentru a-i dispera pe fanii turbulenţi care i-au atacat cu pietre şi sticle, poliţiştii au intervenit în forţă folosind spray-uri paralizante cu piper, gaze lacrimogene şi tunuri cu apă.

În urma ciocnirilor, 25 de poliţişti şi nouă suporteri au fost răniţi, iar alţi 100 au fost arestaţi.

Ziarele turceşti scriu că rivalitatea dintre cele două formaţii datează din sezonul 2003-2004 atunci când Bursaspor a retrogradat.

Federaţia Turcă de Fotbal a anunţat că va lua o decizie în legătură cu acest meci pe 12 mai. Bursaspor ocupă locul al treilea în clasament cu 55 de puncte, în timp ce Beşiktaş este doar pe poziţia a şasea cu 47 de puncte.

×