x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international INCREDIBIL. O vedetă de la Arsenal ratează finala Europa League, din motive politice

INCREDIBIL. O vedetă de la Arsenal ratează finala Europa League, din motive politice

11 Mai 2019   •   09:08
INCREDIBIL. O vedetă de la Arsenal ratează finala Europa League, din motive politice
Sursa foto: kremlin.ru

Mijlocaşul armean al echipei Arsenal Londra, Henrikh Mkhitaryan, ar putea rata finala Ligii Europa de la Baku din motive politice, informează lefigaro.fr.

 

Mkhitaryan nu a făcut deplasarea la niciun meci pe care echipa la care era legitimat l-a disputat în Azerbaidajan. În 2015, el a lipsit de la partida pe care Borussia Dortmund a disputat-o cu FK Qabala, în Liga Europa. Aceeaşi situaţie s-a întâmplat şi în octombrie 2018, când Arsenal a mers să joace cu FK Qarabag, tot în Liga Europa, informează News.ro.

La meciul din 2015, preşedintele Borussiei a decis ca jucătorul să nu încerce să meargă în Azerbaidjan.

"Există un conflict între Armenia şi Azerbaidjan şi trebuie să ne protejăm jucătorii", a spus atunci Hans-Joachim Watzke.

UEFA s-a oferit să medieze, anul trecut, acordarea vizei căpitanului naţionalei Armeniei, dar Unai Emery, antrenorul londonezilor, a spus că jucătorul nu poate merge din motive de securitate.

Acum, Unai Emery ar avea nevoie în finala cu Chelsea de serviciile fotbalistului de 30 de ani, care a marcat şase goluri în 24 de partide jucate în Premier League.

Armenia şi Azerbaidjanul nu au relaţii diplomatice din cauza conflictului privind controlul provinciei Nagorno-Karabah. În urma războiului din regiune, Azerbaidjanul a interzis accesul în ţară oricărui armean sau persoane cu orgini armene.

Arsenal Londra şi Chelsea Londra vor disputa finala Ligii Europa la Baku, la 29 mai, potrivit ştiripesurse.ro.

×
Subiecte în articol: Europa League Henrikh Mkhitaryan