x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

21 Iun 2006   •   00:00

Australia - Kewell nu va fi sanctionat

Atacantul australian Harry Kewelll, acuzat ca l-a insultat pe arbitrul meciului cu Brazilia de duminica, nu va fi suspendat de FIFA si va juca in partida cu Croatia, ultima din grupa F. Directorul de comunicare al FIFA, Markus Siegler, a explicat ca decizia acestui for vine ca urmare a "declaratiilor contradictorii ale arbitrului german Markus Merk in privinta acestui incident".

Arbitraj - Fara camere video

Presedintele FIFA, Joseph Blatter, a reafirmat ca "arbitrajul asistat de camere video nu este solutia ideala" pentru a-i ajuta pe arbitri. "Nu cred ca e o solutie sa opresti meciul pentru a judeca o actiune litigioasa cu ajutorul camerelor video", a declarat Blatter. Presedintele FIFA s-a pronuntat in schimb in favoarea "dotarii balonului cu un dispozitiv electronic, pentru a se determina daca a intrat sau nu in poarta". El a precizat ca acest sistem, deja testat de FIFA la Campionatul Mondial under-17, nu este inca gata in proportie de 100%.

Anglia - Neveste disperate dupa cumparaturi

Sotiile si prietenele jucatorilor englezi au cheltuit 80.000 de euro intr-o ora intr-un magazin de lux din Baden-Baden. Potrivit cotidianului Bild, in doar zece minute, 4.395 de euro au fost cheltuiti doar pe bluze si pantofi. Grupul amatoarelor de shopping le cuprindea pe Victoria Beckham, Coleen McLoughlin (logodnica lui Wayne Rooney), Melanie Slade (prietena lui Theo Walcott), Cheryl Tweedy (logodnica lui Ashley Cole) si Nancy Dell’Olio (logodnica antrenorului Sven-Goran Eriksson). "Sper ca Anglia va ramane mult timp in competitie", a spus patronul magazinului.

Turnul Babel - Greu cu atatea limbi straine

Conferinta de presa a antrenorului Arabiei Saudite, brazilianul Marcos Paqueta, si a omologului sau ucrainean, Oleg Blohin, a devenit un adevarat Turn Babel. Mai intai, brazilianul s-a plans de faptul ca nu beneficia de traducerea in portugheza a intrebarilor care ii erau puse in limba araba. Cand a venit randul lui Blohin, n-a mai functionat traducerea simultana in rusa. Ca si cum n-ar fi fost suficient, responsabilul FIFA a stalcit in mai multe randuri numele jucatorului meciului, Maksim Kalinicenko, pe care l-a rebotezat "Kalicenko". Sub privirile amuzate ale jurnalistilor, Oleg Blohin i-a venit in ajutor oficialului, silabisindu-i: "Ka-li-ni-cen-ko".

×
Subiecte în articol: mondial 2006