x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Invincibila Armada sau sechestru pe fotbal. Spania – Italia 4-0. Ibericii, campioni europeni, mondiali şi iar europeni!

Invincibila Armada sau sechestru pe fotbal. Spania – Italia 4-0. Ibericii, campioni europeni, mondiali şi iar europeni!

de Mihai Igirosanu    |    01 Iul 2012   •   20:52
Invincibila Armada sau sechestru pe fotbal. Spania – Italia 4-0. Ibericii, campioni europeni, mondiali şi iar europeni!

Campioana europeana in 2008, campioana mondiala in 2012, campioana europeana in 2012. Surclasand Italia, cu 4-0, in finala de la Kiev, Spania a intrat aseara, definitiv, in istoria fotbalului. Gratie cifrelor si jocului sau copiat parca de pe cele mai performante jocuri pe calculator. Spania este prima nationala care cucereste trei titluri supreme consecutiv si a egalat Germania la numarul de trofee continentale, trei la numar.

Doua actiuni splendide, senzationale, magnifice, realizate in prima repriza de "Invincibila Armada' sau "Furia Roja', s-au incheiat cu reusitele lui David Silva si Jordi Alba, iar finala Euro 2012 era deja incheiata.

In repriza secunda, mai ales dupa ce Italia a ramas in inferioritate numerica din cauza accidentarii lui Thiago Motta, spaniolii puteau face scor, centralul portughez le-a refuzat si doua penalty-uri, dar totul era deja o simpla joaca. Una incheiata cu golurile marcat de Fernando Torres si Mata, asezati cu precizie in fata nefericitului Buffon de cel mai performant "mouse' al fotbalului mondial, Xavi.

Asa s-a scris istoria celei mai dezechilbrate finale de campionat european din istorie. Diferenta dintre Spania si restul continentului si chiar mapamondului este imensa. De fapt, de patru ani, fotbalul mondial si european inseamna Spania si restul.

Nationala Spaniei a fost sustinuta dintr-o loja de alti trei sportivi uriasi pe care aceasta tara i-a oferit lumii: tenismanul Rafael Nadal, baschetbalistul Pau Gasol si pilotul de Formula 1, Fernando Alonso.

ECHIPELE
Spania: Casillas - Arbeloa, Pique, Ramos, Alba - Xabi Alonso, Xavi Hernandez, Busquets – Iniesta ('86 Mata), D. Silva ('58 Pedro), Fabregas ('75 Torres). Antrenor: Vicente Del Bosque.
Italia: Buffon - Abate, Barzagli, Bonucci, Chiellini ('21 Balzaretti) - Marchisio, Pirlo, De Rossi – Montolivo ('56 Motta) – Cassano ('46 Di Natale), Balotelli. Antrenor: Cesare Prandelli.


×