x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Joacă la Mondialul din Brazilia, dar au făcut-o şi în România. Care sunt cei cinci fotbalişti care au evoluat în Liga I

Joacă la Mondialul din Brazilia, dar au făcut-o şi în România. Care sunt cei cinci fotbalişti care au evoluat în Liga I

12 Iun 2014   •   09:50
Joacă la Mondialul din Brazilia, dar au făcut-o şi în România. Care sunt cei cinci fotbalişti care au evoluat în Liga I

Chiar dacă nicunul dintre fotbaliştii care evolează actualmente în Liga I nu vor fi prezenţi la Mondialul din Brazilia, cinci dintre cei 736 de jucători selecţionaţi pentru turneul final al celei mai importante competiţii de fotbal, au jucat pentru echipe româneşti. Este vorba despre ivorienii Ousmane Viera Diarrassouba şi Constant Djakpa, Alvaro Pereira (Uruguay), Carlo Costly (Honduras) şi Beto (Portugalia)

În vârstă de 27 de ani, Ousmane Viera este jucătorul care a evoluat cel mai mult în Liga I dintre cei cinci. A sosit în România în vara anului 2008, la CFR Cluj, fiind transferat ulterior la Pandurii. Viera are în palmaresul său o selecţie în naţionala Coastei de Fildeş, care face parte din Grupa C, alături de Columbia, Grecia şi Japonia.

Tot pentru naţionala africană joacă şi fundaşul stânga Constant Djakpa, 27 de ani. La fel ca şi Viera, a făcut parte din lotul celor de la Pandurii, acolo unde evolua la debutul în naţională, în 2007. Actualmente, Djakpa, ajuns de la Târgu Jiu în Bundesliga, la Frankfurt, a mai strîns alte patru selecţii.

Un alt fundaş stânga, uruguayanul Alvaro Pereira, 28 de ani, reprezintă unul dintre cele mai de succes transferuri efectuate de CFR Cluj. După un sezon petrecut în Liga I, Pereira a fost transferat de FC Porto pentru 4,5 milioane de euro. În Portugalia a jucat doi ani, înainte de a face pasul în Serie A, la Inter Milano, pentru 10 milioane de euro. De la începutul acestui an, Alvaro Pereira este împrumutat la Sao Paulo pentru un an şi jumătate.

Carlo Costly, atacantul naţionalei Hondurasului, a fost o apariţie exotică în Liga I, evoluând în toamna lui 2010 pentru FC Vaslui, unde a jucat 13 partide şi a marcat patru goluri, înainte de o despărţire pigmentată cu scandaluri şi memorii ajunse pe masa FIFA.

În fine, portarul Beto, 32 de ani, a evoluat în sezonul 2011-2012 sub formă de împrumut la CFR Cluj, venind de la FC Porto. Din 2013, Beto joacă la FC Sevilla, echipă cu care a câştigat luna trecută Liga Europa.

×
Subiecte în articol: CM brazilia