x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Joseph Blatter: Michel Platini este "un om onest"

Joseph Blatter: Michel Platini este "un om onest"

23 Noi 2015   •   12:17
Joseph Blatter: Michel Platini este "un om onest"
Sursa foto: Michel Platini (s) şi Sepp Blatter

Preşedintele demisionar al Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), Joseph Blatter, l-a caracterizat pe Michel Platini, unul dintre candidaţii la preşedinţia Federaţiei Internaţionale de Fotbal şi actual preşedinte al Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), drept "un om onest", conform unui interviu acordat postului Radio televiziunea elveţiană (RTS) şi care va fi difuzat miercuri, informează AFP.

"Platini este un om onest", a asigurat Sepp Blatter, înainte de a reveni asupra bănuielilor de mită acordate de FIFA lui Platini în anul 2011.

"A existat un contract..., chiar în regulamentele FIFA este înscris, iar un contract se poate face prin scris sau oral. Acesta a fost un contract oral, un contract de muncă", a precizat el în legătură cu acuzaţiile referitoare la "o plată ilegală" de două milioane de franci elveţieni (1,8 milioane euro) pentru Michel Platini.

Referitor la faptul că fostul numărul 10 al echipei Franţei şi al clubului Juventus ar putea fi un bun preşedinte al FIFA, Blatter a răspuns "da". "Dacă revine, el va fi ales", a afirmat preşedintele demisionar al forului internaţional, adăugând pe un ton glumeţ, "iar dacă el revine, revin şi eu".

Michel Platini a fost suspendat din funcţia de preşedinte al Uniunii Europene de Fotbal pentru 90 de zile, în luna octombrie.

Sepp Blatter a revenit, de asemenea, asupra recentelor probleme de sănătate pe care le-a întâmpinat: "Am fost la un pas (de moarte)". "Presiunea a fost enormă", a reamintit el. "Dacă eşti puternic din punct de vedere psihologic, atunci poţi rezista, dar la un moment dat corpul spune 'nu', iar aici corpul este cel care a reacţionat prost", a conchis Blatter.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: michel platini joseph blatter fotbal fifa uefa