x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Juventus îşi pregăteşte apărarea în cazul Mutu. Chelsea cere alte daune de 17 milioane de euro!.

Juventus îşi pregăteşte apărarea în cazul Mutu. Chelsea cere alte daune de 17 milioane de euro!.

07 Iun 2011   •   07:35
Juventus îşi pregăteşte apărarea în cazul Mutu. Chelsea cere alte daune de 17 milioane de euro!.

Juventus Torino a anuntat, luni seara, pe site-ul oficial, ca a initiat procedurile de aparare in legatura cu solicitarea gruparii Chelsea de a-i plati daune de 17 milioane de euro deoarece a obtinut "profit necuvenit" in cazul lui Adrian Mutu.

"Clubul Juventus anunta ca a initiat procedurile de notificare in fata organelor competente ale justitiei sportive in privinta apararii in legatura cu cererea de despagubiri primita saptamana trecuta in cazul fotbalistului Adrian Mutu", a anuntat gruparea torineza.

In 17 mai, Chelsea a depus la FIFA un memoriu prin care Juventus si Livorno trebuie sa plateasca daune de 17 milioane de euro plus dobanda pentru obtinerea de "profit necuvenit", in urma vanzarii lui Adrian Mutu, dupa ce romanul fusese legitimat in calitate de jucator liber de contract. Mutu a stat putin timp la Livorno (13-31 ianuarie 2005), insa la Juventus romanul a stat un sezon si jumatate, iar torinezii au primit opt milioane de euro in momentul in care l-au cedat la Fiorentina.

In august 2003, Adrian Mutu si Chelsea au semnat un contract de munca pentru o perioada de cinci ani. In 28 octombrie 2004, in urma unui control antidoping pozitiv, Chelsea a reziliat contractul, rezilierea avand efect imediat. Fotbalistul, care consumase cocaina, a fost exclus din toate competitiile sportive timp de sapte luni, noteaza Tribunalul Federal.

In mai 2006, Chelsea a facut o plangere impotriva lui Adrian Mutu pentru a obtine despagubiri pentru incalcarea contractului. Prin decizia din 7 mai 2008, autoritatea competenta sportiva FIFA a acceptat partial cererea clubului londonez. Adrian Mutu a facut apel la aceasta decizie, adresandu-se TAS. Prin decizia din 31 iulie 2009, TAS a respins apelul si a dispus ca Adrian Mutu sa plateasca clubului Chelsea suma de 17.173.990 de euro plus dobanda.

La 14 iunie 2010, Tribunalul federal elvetian a anuntat ca a respins ca nefondat recursul fotbalistului Adrian Mutu formulat la sentinta Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), prin care romanul era obligat la plata unei daune in valoare de 17 milioane de euro catre clubul Chelsea Londra.

×
Subiecte în articol: chelsea adrian mutu fotbal international