x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Kuban Krasnodar, amendată cu 70.000 de dolari în cazul Nikezic

Kuban Krasnodar, amendată cu 70.000 de dolari în cazul Nikezic

19 Apr 2011   •   11:38
Kuban Krasnodar, amendată cu 70.000 de dolari în cazul Nikezic

Clubul Kuban Krasnodar a fost amendat cu aproximativ 71.000 de dolari pentru concediere abuzivă a atacantului muntenegrean Nikola Nikezic, a anunţat Federaţia Rusă de Fotbal (RFU). Luna trecută, Nikezic a depus o plângere la FIFA şi UEFA împotriva echipei antrenate de Dan Petrescu, Kuban Krasnodar, acuzând că oficiali ai acestei grupări "l-au bătut" pentru a semna rezilierea contractului cu gruparea rusă.

Conform supersport.com, RFU a anunţat că a amendat Kuban cu două milioane de ruble (70.570 de dolari), în timp ce directorul general Suren Mkrtychan a fost amendat cu un milion de ruble.

Directorul sportiv al clubului, Serghei Doronchenko, a fost suspendat pentru tot sezonul 2011-2012, iar secundul Nikolai Khlystunov a fost suspendat tot anul în curs, ambii pentru implicare în acest incident.

"Nu putem dovedi că Nikezic a fost agresat fizic, dar este clar că înţelegerea sa a fost anulată contrar regulilor", a declarat şeful comitetului de etică din cadrul RFU, Alu Alhanov.

Muntenegreanul afirmase că la 7 martie, în casa managerului clubului, a fost bătut şi ameninţat pentru a rezilia contractul. "După refuzul meu, doi bărbaţi puternici au intrat în cameră şi au început să mă bată, ameninţând că mă vor mutila dacă nu semnez nişte acte. Totul a durat 20 de minute. După asta, complet epuizat, am semnat actele", a precizat el.

×