x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Legendarul Pele va primi un Balon de Aur simbolic

Legendarul Pele va primi un Balon de Aur simbolic

13 Ian 2014   •   09:29
Legendarul Pele va primi un Balon de Aur simbolic

Legendarul Pele a mărturisit că va primi un Balon de Aur pentru serviciile aduse sportului-rege, în cadrul ceremoniei anuale de premiere organizată de FIFA, care va avea loc luni seara la Zurich.

"Am câştigat trei Cupe Mondiale, însă într-o perioadă în care Balonul de Aur nu exista. Dar FIFA a decis să-mi acorde şi mie unul", a dezvăluit Pele într-o declaraţie acordată din Elveţia presei braziliene.

Pele va primi trofeul din partea preşedintelui Federaţiei Internaţionale de Fotbal, Joseph Blatter. Acest premiu urmează să recompenseze "o viaţă petrecută în serviciul jocului frumos", conform textelor FIFA. Drept "recunoaştere a performanţelor extraordinare şi a tuturor serviciilor pe care le-a adus sportului-rege pe durata întregii sale cariere", germanul Franz Beckenbauer a fost recompensat cu premiu similar în cadrul Galei Balonului de Aur 2012.

Portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid), francezul Franck Ribery (Bayern Munchen) şi argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona), deja cvadruplu deţinător al trofeului, sunt candidaţii la câştigarea Balonului de Aur rezervat celui mai bun fotbalist al anului 2013.

×
Subiecte în articol: pele balonul de aur fifa