x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Leo Messi a devenit cel mai bun marcator din istoria Barcelonei

Leo Messi a devenit cel mai bun marcator din istoria Barcelonei

17 Mar 2014   •   11:05
Leo Messi a devenit cel mai bun marcator din istoria Barcelonei

Fotbalistul argentinian Lionel Messi a devenit cel mai bun marcator din istoria clubului spaniol FC Barcelona, duminică, graţie "triplei" reuşite în meciul câştigat de catalani cu scorul de 7-0, pe "Camp Nou", în faţa echipei Osasuna Pamplona, în etapa a 28-a a campionatului de fotbal al Spaniei.

Messi (26 ani), care era deja cel mai bun marcator al grupării "blaugrana" în meciurile oficiale, a ajuns la cota de 371 de goluri sub tricoul Barcelonei, în meciuri oficiale şi amicale, şi l-a depăşit astfel pe Paulino Alcantara, cel care deţinea până acum acest titlu.

Leo Messi a înscris în min. 18, 63 şi 88 şi are acum două goluri peste Paulino Alcantara, atacant născut în Filipine, care a marcat 369 de goluri în 357 de meciuri între 1912 şi 1927.

În martie 2012, Messi devenea cel mai bun marcator al clubului în meciuri oficiale, depăşindu-l pe Cesar Rodriguez, care deţinuse performanţa cu 232 de goluri, din anii 1940-50.

Messi este şi pe podiumul golgheterilor all-time din campionatul Spaniei, cu 233 de goluri, cu unul mai puţin decât mexicanul Hugo Sanchez (234) şi nu departe de legendarul Telmo Zarra (251 goluri).

"Când eşti aproape de un record, încerci să îl atingi pentru tot ce înseamnă el, pentru a intra în istoria acestui mare club. Este formidabil şi vor trece mulţi ani pentru a fi bătut", a declarat Messi pentru Barça TV, nu înainte de a le mulţumi coechipierilor pentru sprijin.

"Este important ca echipa să continue să facă istorie. Cred că acest grup va continua să facă lucruri impresionante şi cred că trebuie să mergem înainte", a mai spus cvadruplul câştigător al Balonului de Aur.

×
Subiecte în articol: Leo Messi marcator barcelona record