x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Liga Campionilor. Bayern Munchen, calificare fără emoții în semifinale

Liga Campionilor. Bayern Munchen, calificare fără emoții în semifinale

14 Apr 2016   •   07:19
Liga Campionilor. Bayern Munchen, calificare fără emoții în semifinale
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Bayern Munchen s-a calificat fără emoții în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, miercuri seara, după ce a terminat la egalitate cu Benfica, la Lisabona, scor 2-2 (1-1), în manșa a doua a sferturilor de finală.

Bayern, victorioasă în tur cu 1-0, a condus cu 2-1 în fieful ''vulturilor'', dar s-a mulțumit și cu un egal, 2-2, care i-a asigurat prezența în semifinale pentru al cincilea sezon consecutiv.

Arturo Vidal (38) și Thomas Muller (52) au marcat golurile bavarezilor, în timp ce pentru gazde au punctat Raul Jimenez (27) și Anderson Talisca (76).

Bayern a avut prima oportunitate a meciului, prin Muller (19), fiind imitat de Vidal (22).

Benfica a deschis scorul prin mexicanul Jimenez (27), din centrarea lui Eliseu. Jiménez (30) a fost aproape de a mări avantajul lusitanilor, dar șutul său s-a dus pe direcția lui Neuer.

Bayern a restabilit egalitatea prin chilianul Vidal (38), care a reluat în poartă o mingea respinsă de portarul Ederson. Tot Vidal a avut ultima ocazie a primei reprize, însă șutul său (45) a ratat ținta.

La reluare, Ribéry (47) a fost blocat în careu, însă peste cinci minute Bayern marca pentru a doua oară, prin Muller, care a reluat o minge trimisă de Javi Martinez în fața porții (52). Bayern a fost aproape de a tranșa disputa, dar Douglas Costa (60) a nimerit bara.

Benfica a căutat egalarea, dar Neuer a respins șutul lui André Almeida (62), reușind acest lucru, după o ratare a lui Vidal (72), prin noul intrat Anbderson Talisca (76), din lovitură liberă.

Partida s-a încheiat cu o nouă ratare a oaspeților, prin polonezul Lewandowski (89), lăsat pe banca de rezerve până spre final de Guardiola.

Benfica nu a putut conta în acest meci pe trei jucători ofensivi, Jonas, Gaitan și Mitroglou, iar din minutul 75 a rămas și fără antrenor, Rui Vitoria fiind trimis în tribună pentru proteste, după ce Javi Martinez a fost iertat de eliminare, după un fault în postură de ultim apărător.

Benfica Lisabona — Bayern Munchen 2-2 (1-1)
Au marcat: Raul Jimenez (27), Anderson Talisca (76), respectiv Arturo Vidal (38), Thomas Muller (52).
Lisabona, Estadio Da Luz: 66.000 spectatori
Liga Campionilor — sferturi de finală (retur)
În tur: 0-1.

Au evoluat echipele:
Benfica: Ederson Moraes — Andre Almeida, Victor Nilsson Lindeloef, Jardel (căpitan), Eliseu (Luka Jovic, 88) — Ljubomir Fejsa, Renato Sanches — Eduardo Salvio (Anderson Talisca, 68), Pizzi (Goncalo Guedes, 58), Mehdi Carcela-Gonzalez — Raul Jimenez. Antrenor: Rui Vitoria.
Rezerve neutilizate: Paulo Lopes — Luisao, Andreas Samaris, Nelson Semedo.
Bayern: Manuel Neuer — Philipp Lahm (căpitan), Joshua Kimmich, Javier Martinez, David Alaba — Arturo Vidal, Xabi Alonso (Juan Bernat, 90), Thiago Alcantara — Douglas Costa, Thomas Muller (Robert Lewandowski, 84), Franck Ribery (Mario Goetze, 90+2). Antrenor: Josep Guardiola.
Rezerve neutilizate: Sven Ulreich — Rafinha, Sebastian Rode, Kingsley Coman.

Arbitru: Bjoern Kuipers (Olanda)
Cartonașe galbene: Carcela-González (70), Javi Martínez (74), Andre Almeida (90+1).

 

Agerpres

×
Subiecte în articol: Liga campionilor bayern münchen