x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international LIVE: Dinamo - Hajduk Split 3-1

LIVE: Dinamo - Hajduk Split 3-1

29 Iul 2010   •   00:00
LIVE: Dinamo - Hajduk Split 3-1
Sursa foto: /Intact Images

Dinamo invinge la capatul unui meci in care a alternat momentele in care si-a controlat cu autoritate adversarul cu cele in care a parut panicata de incursiunile croatilor, Diferenta de doua goluri exprima obiectiv realitatea din teren, si da sperante pentru calificarea in turul urmator al competitiei.

Meciul se incheie cu o lovitura de colt a croatilor, centrarea, destul de periculoasa, este boxata de Curca in exteriorul careului,.

Minge balbaita de defensiva croata la un corner, portarul cazut nu poate respinge mingea centrata, un aparator deviaza mingea spre propria poarta.

Dinamovistii incearca executii tehnice de efect, in combinatiile lor facand apel la pase cu calcaiul sau devieri ale mingiei din prima. 

Meciul este fragmentat inutil de arbitrul englez, aceste sincope distrugand fluenta jocului,

Dinamo pare sedata, fundasii sai nereusind sa  respinga mingii destul de simple.

O ocazie monumentala a croatilor, o centrare din partea stanga capata valentele unui sut pe poarta, in traiectoria sa lovind vinclul portii, mingea revine in teren de unde este reluata spre poarta,

Liviu Ganea expediaza un sut din marginea careului  croat, destul de departe ce poarta.

Andrei Cristea are parte la randul sau de un stand-up ovation, in momentul in care se produce inlocuirea sa cu Paun.

Dupa ultima reusita dinamovista, entuziasmul croatilor scade, concentrarea, ritmul combinatiilor si cantitatea de efort depusa parand a scadea in intensitate.


Gooool Dinamo! 3-1 Catalin Munteanu centreaza de pe partea stanga, fundasii croati resping la marginea careului, de unde, lansat, Kone preia mingea pe piept si suteaza violent din voleu,

Gol Hajduk 2-1  Pulhac este ridiculizat de Tomasov, care-l depaseste printr-un artificiu tehnic elegant si suteaza pe coltul lung fara sperante pentru Curca.

Subacici, cu un reflex uluitor, respinge un sut de la mare distanta a lui Andrei Cristea.

Ocazie monumentala a lui Dinamo, Andrei Cristea, pornit intr-o noua incursiune in viteza pe partea stanga a terenului, dupa ce il depaseste pe aparatorul croat centreaza in careul mic, de unde mingea este reluata spre poarta de Liviu Ganea.

Dinamo are o serie de trei suturi spre poarta, intr-un interval de cateva zeci de secunde. Torje, Pulhac si Adrian Cristea combinand in interiorul careului croat.

Shabrini il evidentiaza din nou pe Curca, care respinge o centrare covrig a croatului. Replica dinamovista vine pe un contraatac fulger, in care dupa ce N'Doye a recuperat un balon in marginea careului l-a lansat periculos pe Andrei Cristea care a  sutat in blocajul croat.

Repriza a doua incepe cu un oarecare forcing din partea croata, care incearca sa reintre in joc si sa pastreze sanse de calificare pentru meciul retur. Dinamo incearca sa tina mingea cat mai departe de poarta sa.

Surprinzator, desi modul in care a executat o lovitura libera a semanat mai mult cu o transformare de rugby, Adrian Cristea primeste aplauze din partea publicului, Una peste alta, prima repriza se incheie cu un tonus optimist, dat de evolutia peste asteptari a lui Dinamo.

Croatii au o lovitura libera la 17 metri de poarta dinamovista, arbitrul cere repetarea loviturii,Pulhac nerespectand distanta fata de minge. Repetarea loviturii produce o ciocnire intre Pulhac si Ljubicici in urma careia croatul este schimbat.

min. 35 Goool Dinamo! 2-0  Adrian Cristea finalizeaza prin sut o sarabanda de driblinguri, in partea stanga a careului croat, portarul croat scapa mingea de langa bara, iar argentinianul Garat, pornit alaturi de LIviu Ganea in urmarirea balonului, impinge mingea in poarta.

Croatii se simt nesiguri la patrunderile laterale in viteza ale lui Andrei Cristea. Celalalt Cristea, Adrian, isi impune valentele tehnice deosebite in fata fundasilor deosebiti.

Dinamo are replica printr-un atac purtat prin Pulhac, sutul-centrare pe care-l expediaza fiind respins in corner de portarul croat.

Croatii preseaza si imping in continuare jocul spre careul dinamovist. Au o oportunitate de a inscrie in urma unei lovituri libere executata lobat in mijlocul careului de sase metri, lipsind doar o jumatate de metru ca unul din atacantii croati sa se intalneasca cu balonul.

Arbitrul englez, fara experienta in confruntarile europene, incearca sa-si reinstituie autoritatea prin discutii cu jucatorii ambelor echipe, care aveau diverse controverse in careul dinamovist, la o lovitura libera a croatilor.

Pulhac a primit ingrijiri medicale, avand nevoie de un bandaj de protectie la cotul stang.

La faza imediat urmatoare Curca are un reflex fantastic respingand un sut violent al lui Ljubicici care se indrepta spre plasa portii sale.

Ocazie imensa la poarta dinamovista, o minge centrata de pe partea dreapta traverseaza careul si ajunge in posesia lui Sharbini, care reia din prima la mare distanta de poarta.

Andrei Cristea patrunde impetuos pe partea dreapta de atac, centrarea sa fiind respinsa de fundasul croat in corner. Lovitura de colt il aduce in prim-plan pe acelasi Andrei Cristea, care expediaza spre poarta o lovitura de cap periculoasa.

Croatii devin din ce in ce mai periculosi iar Dinamo manifesta cunoscutele slabiciuni din mijlocul apararii, unde argentinianul Garat pare un implant inca nesigur..

O pasa printre doi fundasi dinamovisti il lasa pe Ibricici singur in stanga careului dinamovist fata in fata cu Curca. Portarul dinamovist respinge in fata, iar de acolo Homei trimite in corner.

La una din fazele de atac ale croatilor, acestia obtin un corner, executat scurt si urmat de un sut respins de Garat. Dinamo pleaca pe contraatac prin Andrei Cristea care incearca sa profite de viteza superioara fata de fundasii croati.

Croatii revin in joc, incercand sa echilibreze partida si sa duca mingea mai mult spre poarta lui Curca. Cele doua echipe combina la mijlocul terenului, inexactitatile in executia paselor plimband mingea de la una la cealalta.

min. 5 Goool Dinamo!  1-0 Andrei Cristea executa penalty-ul si inscrie.

Penalty pentru Dinamo, la a treia ocazie de gol a lui Torje. Portarul SIbacici il faulteza pe Torje si primeste cartonasul galben..

O lansare in adancime a aceluiasi Torje, care a dejucat iesirea la ofside a croatilor, il pune in pozitie de unu la unu cu Sibacici, preluarea mijlocasului dinamovist este insa prea larga.

Prima mare ocazie a dinamovistilor, un sut din mijlocul careului al lui Torje este respins in extremis de portarul croatilor Subacici.

Formaţia de start a dinamoviştilor indică un potenţial ofensiv ridicat, prin introducerea simultană în primul 11 a tripletei Adrian Cristea, Andrei Cristea şi Liviu Ganea.

După ce a trecut în turul precedent de modesta echipă moldoveană Olimpia Bălţi cu scorul general de 7-1, Dinamo îşi continuă aventura europeană în noul sezon de Liga Europa cu o confruntare mult mai dificilă, "câinii" urmând să întâlnească în această seară, la Bucureşti, începând cu ora 21:00, puternica formaţie croată Hajduk Split.

Echipe:

Dinamo:
1. G. Curcă - 27. Homei, 25. Scarlatache, 30. Garat, 3. Pulhac - 5. D. Kone, 29. N'Doye - 22. Torje, 20. Ad. Cristea, 7. Liviu Ganea- 17. And. Cristea. Antrenor: Ioan Andone.
Rezerve: 12. Bălgrădean, 2. Diabate, 6. L. Rus, 14. G. Păun, 19. C. Munteanu, 26. Mărgăritescu, 28. Maksumici

Hajduk: 1. Subasici - 20. Rezici, 22. Maloca, 5. Buljat, 17. Strinici - 8. Ljubicici, 11. Andrici - 18. Oremus, 9. Ahmad Sharbini, 99. Anas Sharbini - 10. Ibricici. Antrenor: Stanko Poklepovici.
Rezerve: 25. Radosevici, 13. Vukusici, 14. Tomasov, 16. Jozinovici, 19. M. Buljat, 21. Brkljaka, 24. Ticinovici

Arbitru: Lee Probert (Anglia)


0-128012-untitled1.jpg

×
Subiecte în articol: europa league