x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Liverpool, cu un pas în finala Ligii Campionilor. Mohamed Salah a fost omul meciului

Liverpool, cu un pas în finala Ligii Campionilor. Mohamed Salah a fost omul meciului

25 Apr 2018   •   06:50

Liverpool a făcut un pas important spre finala Ligii Campionilor la fotbal, marţi seara, pe Anfield, după ce a învins-o pe AS Roma cu scorul de 5-2 (2-0), în prima manşă a semifinalelor competiţiei.


Atacantul egiptean Mohamed Salah, transferat de ''cormorani'' anul trecut chiar de la Roma, a fost omul meciului, reuşind să marcheze două goluri şi să ofere şi două pase decisive pentru echipa din Liverpool.


Mohamed Salah (36, 45+1), Sadio Mane (56) şi Roberto Firmino (61, 69) au înscrise golurile gazdelor, în timp ce Edin Dzeko (81) şi Diego Perotti (85 - penalty) au readus speranţa în tabăra formaţiei ''giallorossa''.

VIDEO cu golurile partidei


Prima parte a jocului a fost echilibrată, cu Roma apărându-se destul de sus. Echipa antrenată de Di Francesco a avut prima mare ocazie a partidei, dar şutul lui Kolarov (18) de la aproape 30 de metri a fost respins în transversală de portarul Karius.


Liverpool a avut un forcing în ultimul sfert de oră al primei reprize, dar Mane a ratat două situaţii mari de gol, singur cu Alisson (28), iar apoi din mijlocul careului (29). Portarul brazilian a intervenit salvator la şutul lui Salah (30), dar nu a avut nicio şansă în min. 36, când egipteanul a găsit vinclul cu un şut din interiorul careului.

''Cormoranii'' au avut o bară, prin Lovren (38), după un corner executat de Salah, iar Alisson (40) a respins şutul lui Wijnaldum din unghi.

Al doilea gol al gazdelor a fost înscris pe contraatac de Salah (45+1), lansat de Firmino.

Ofensiva echipei antrenate de Klopp a continuat şi după pauză, iar senegalezul Mane (56) a marcat simplu, la centrarea lui Salah. Allison (60) a blocat şutul lui Robertson, dar a fost învins din nou un minut mai târziu, când Firmino a îndeplinit o simplă formalitate la pasa lui Salah.

Firmino a completat seara de excepţie a echipei de pe Anfield, cu o lovitură de cap, la cornerul lui Milner (69). Milner a ajuns astfel la nouă pase decisive în acest sezon de Champions League, un nou record al competiţiei.

Liverpool a ridicat piciorul de pe acceleraţie la acest scor (5-0), Salah a fost schimbat, iar acest lucru a readus Roma la viaţă.

Schick a fost aproape de gol în două rânduri, la o degajare greşită a lui Lovren (71) şi cu o lovitură de cap (72).

Dzeko (81) a redus din diferenţă, după o lansare excelentă venită de la Nainggolan, pentru ca Perotti să marcheze al doilea gol al romanilor (85), din penalty, după un henţ al lui Milner.

Returul va avea loc în data de 2 mai, pe Stadio Olimpico, iar AS Roma rămâne cu speranţa că poate să întoarcă din nou scorul, cum a reuşit şi în sfertul de finală că FC Barcelona (1-4 şi 3-0).

Finala va avea loc pe 26 mai, la Kiev.

Liverpool - AS Roma 5-2 (2-0)
Au marcat: Mohamed Salah (36, 45+1), Sadio Mane (56), Roberto Firmino (61, 69), respectiv Edin Dzeko (81), Diego Perotti (85 - penalty).
Liverpool - Anfield
Liga Campionilor - semifinale (tur)

Au evoluat echipele:
Liverpool: 1. Loris Karius - 66. Trent Alexander-Arnold, 6. Dejan Lovren, 4. Virgil van Dijk, 26. Andy Robertson - 14. Jordan Henderson (căpitan), 7. James Milner, 21. Alex Oxlade-Chamberlain (5. Georginio Wijnaldum, 18) - 11. Mohamed Salah (28. Danny Ings, 75), 9. Roberto Firmino (17. Ragnar Klavan, 90+3), 19. Sadio Mane. Antrenor: Jurgen Klopp.
Rezerve neutilizate: 22. Simon Mignolet - 2. Nathaniel Clyne, 18. Alberto Moreno, 29. Dominic Solanke.
Roma: 1. Alisson Becker - 20. Federico Fazio, 44. Kostas Manolas, 5. Juan Jesus (8. Diego Perotti, 67) - 24. Alessandro Florenzi, 6. Kevin Strootman, 16. Daniele De Rossi (căpitan; 21. Maxime Gonalons, 67), 4. Radja Nainggolan, 11. Aleksandar Kolarov - 9. Edin Dzeko, 17. Cengiz Under (14. Patrik Schick, 46). Antrenor: Eusebio Di Francesco.
Rezerve neutilizate: 28. Lukasz Skorupski - 7. Lorenzo Pellegrini, 25. Bruno Peres, 92. Stephan El Shaarawy.

Arbitru: Felix Brych; arbitri asistenţi: Mark Borsch, Stefan Lupp; arbitri adiţionali: Bastian Dankert, Marco Fritz; arbitru de rezervă: Markus Haecker (toţi din Germania)
Cartonaşe galbene: Juan Jesus (26), Alexander-Arnold (39), Lovren (74), Henderson (85), Fazio (88).
AGERPRES

×
Subiecte în articol: Mohamed Salah liverpool