x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Lugano - FCSB 1-2. Pustiul Man, decisiv in revenirea echipei lui Dica

Lugano - FCSB 1-2. Pustiul Man, decisiv in revenirea echipei lui Dica

28 Sep 2017   •   11:50
Lugano - FCSB 1-2. Pustiul Man, decisiv in revenirea echipei lui Dica

Echipa de fotbal FCSB a învins formaţia elveţiană FC Lugano cu scorul de 2-1 (0-1), joi seara, pe Luzern Arena din Lucerna, în Grupa G a Europa League.

''Roş-albaştrii'' s-au impus prin golurile marcate de Constantin Budescu (58) şi Junior Morais (64), respectiv Mattia Bottani (14), la capătul unui meci cu două reprize complet diferite.

FCSB a făcut o primă jumătate de meci foarte slabă, dar şi-a revenit după pauză şi a reuşit să întoarcă scorul.

FC Lugano, ''lanterna roşie'' din superliga elveţiană, a dominat prima parte a întâlnirii şi şi-a creat prima ocazie de gol în min. 5, când Daprela a reluat alături de poartă cu capul, din 5 metri. Gazdele au reuşit deschiderea scorului în min. 14, prin Bottani, care a fost lansat de Mariani şi l-a învins pe Niţă cu un şut puternic. Bottani a fost aproape de ''dublă'' în min. 21, când a ratat de puţin şutul-centrare al lui Crnigoj.

FCSB a avut prima acţiune mai consistentă în min. 25, dar şutul lui Budescu a trecut prin faţa porţii. Ovidiu Popescu a irosit şansa egalării (36), trimiţând slab de la 11 metri.

Ledesma (ex-Lazio) a lovit mingea cu mâna în propriul careu la o centrare a lui Benzar, dar arbitrul nu a acordat penalty.

Până la pauză, FC Lugano a avut oportunitatea să îşi mărească avantajul, dar şutul lui Mariani, de la circa 22 de metri, a lovit bara.

Repriza a doua a fost complet diferită, un impact important avându-l introducerea lui Man în locul lui Popescu. FCSB a avut iniţiativa, a atacat mai mult, iar Gnohere a tras peste poartă din careu (48), iar apoi a reluat cu capul din 12 metri, la centrarea lui Benzar, însă portarul Da Costa a scos de sub bară (51).

FCSB a restabilit egalitatea în min. 58, când Man i-a pasat înapoi lui Budescu, iar acesta a trimis din unghi sub bară porţii lui Da Costa.

Gnohere s-a aflat din nou în prim plan (60), dar nu a ajuns la centrarea lui Junior Morais.

FC Lugano a fost foarte aproape să treacă din nou în avantaj (61), dar Niţă a salvat golul în situaţie de unu la unu cu Bottani.

Vicecampioana României a preluat conducerea la scurt timp (64), după ce Junior Morais a trimis din voleu în plasă centrarea lui Benzar, lansat excelent de Man.

FCSB a mai avut o oportunitate bună, prin Tănase (81), al cărui şut s-a dus puţin pe lângă poartă. Elveţienii au forţat pe final, dar cea mai bună ocazie a fost ratată de Bnou-Marzouk (87), la centrarea lui Gerndt.

De remarcat că fundaşul Daprela a fost iertat de două ori de al doilea avertisment în repriza secundă, după intrări tari asupra lui Man.

FCSB, care a venit în Ţara Cantoanelor fără trei titulari, Marko Momcilovic, Denis Alibec şi Dragoş Nedelcu, a obţinut prima sa victorie în Elveţia, după patru egaluri şi două eşecuri.

Echipa lui Nicolae Dică e lider în Grupa G, cu şase puncte după două etape, iar în etapa a treia va juca tot în deplasare, cu formaţia israeliană Hapoel Beer Sheva, pe 19 octombrie.

FC Lugano - FCSB 1-2 (1-0)
Au marcat: Mattia Bottani (14), respectiv Constantin Budescu (58), Junior Morais (64).
Lucerna, Luzern Arena: 3.000 spectatori
Europa League - Grupa G

Au evoluat echipele:
FC Lugano: 1. David Da Costa - 91. Dragan Mihajlovic, 28. Fulvio Sulmoni, 5. Vladimir Golemic, 30. Fabio Daprela - 14. Jonathan Sabbatini (căpitan), 24. Cristian Ledesma, 8. Davide Mariani (9. Antonini Culina, 75) - 33. Domen Crnigoj (7. Younes Bnou-Marzouk, 75), 19. Alexander Gerndt, 10. Mattia Bottani (21. Radomir Milosavljevic, 71). Antrenor: Pierluigi Tami.
Rezerve neutilizate: 23. Joel Kiassumbua - 4. Marco Padalino, 17. Balint Vecsei, 96. Eloge Yao.
FCSB: 1. Florin Niţă - 2. Romario Benzar, 16. Bogdan Planic, 4. Mihai Bălaşa, 12. Junior Morais - 23. Ovidiu Popescu (98. Dennis Man, 46), 5. Mihai Pintilii (căpitan) - 80. Filipe Teixeira, 11. Constantin Budescu (8. Lucian Filip, 81), 10. Florin Tănase - 9. Harlem Gnohere (17. Florinel Coman, 66). Antrenor: Nicolae Dică.
Rezerve neutilizate: 99. Daniel Vlad - 3. Ionuţ Larie, 22. Cătălin Golofca, 44. Gabriel Enache.

Arbitru: Serghei Boiko; arbitri asistenţi: Oleg Plujnik, Vladimir Volodin; arbitri adiţionali: Nikola Balakin., Aleksandr Derdo; arbitru de rezervă: Aleksandr Korniko (toţi din Ucraina)
Delegat UEFA: Isak Mikladal (I. Feroe)
Cartonaşe galbene: Daprela (15), Pintilii (52), Mihajlovic (85), Bnou-Marzouk (90+2).

Agerpres

×
Subiecte în articol: Europa League Lugano - FCSB