x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Luis Enrique este noul antrenor al Barcelonei

Luis Enrique este noul antrenor al Barcelonei

20 Mai 2014   •   08:57
Luis Enrique este noul antrenor al Barcelonei

Fostul internaţional spaniol Luis Enrique, în vârstă de 44 ani, a fost numit în funcţia de antrenor al echipei de fotbal FC Barcelona, în locul argentinianului Gerardo "Tata" Martino, care a demisionat la finalul unui sezon dezamăgitor pentru gruparea "blaugrana".

Jucător emblematic al Barcelonei, Luis Enrique a debutat în antrenorat la echipa secundă a clubului catalan (2008-2011). A pregătit apoi, timp de un sezon, AS Roma (2011-2012), înainte de a prelua echipa spaniolă Celta Vigo, cu care s-a clasat pe locul 9 în recent încheiata ediţie din Primera Division.

Născut în Asturia, Luis Enrique a evoluat ca jucător la Sporting Gijon (1989-1992), Real Madrid (1992-1996) şi FC Barcelona (1996-2004). La gruparea de pe Camp Nou, el "a câştigat inima suporterilor, prin angajamentul său şi gustul său pentru competiţie", devenind "o piesă esenţială a echipei, graţie polivalenţei sale, calităţilor tehnice şi flerului său", a precizat Barcelona în comunicatul prin care a anunţat numirea noului antrenor.

Luis Enrique a fost selecţionat de 62 de ori în reprezentativa Spaniei, pentru care a marcat 12 goluri.

Tot luni, Barcelona a oficializat transferul portarului Marc-Andre Ter Stegen (22 de ani), venit de la Borussia Monchengladbach pentru a-l înlocui pe Victor Valdez. Tot din această vară, Luis Enrique îi va avea sub comandă pe Rafinha Alcantara şi Deulofeu, împrumutaţi în ultimul sezon la Celta Vigo, respectiv Everton.

×