x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Malaga a fost exclusă din cupele europene în următoarele patru sezoane!

Malaga a fost exclusă din cupele europene în următoarele patru sezoane!

22 Dec 2012   •   10:25
Malaga a fost exclusă din cupele europene în următoarele patru sezoane!

Calificată, fără înfrângere, de pe primul loc al grupei, în optimile de finală ale Ligii Campionilor, Malaga a fost exclusă din cupele europene pentru următoarele patru sezoane, din cauza datoriilor neachitate.

 
Totodată, a doua cameră a Instanţei de Control Financiar din cadrul UEFA a mai decis ca gruparea spaniolkă Malaga să fie amendată cu 300.000 de euro.
 
De asemenea, forul continental a hotărât ca Rapid, Dinamo, Hajduk Split, NK Osijek şi Partizan să fie excluse trei sezoane din cupele europene dacă nu vor dovedi până la 31 martie 2013 că şi-au plătit datoriile. Cluburile respective au fost şi amendate: NK Osijek, Partizan, Rapid şi Dinamo cu câte 100.000 de euro, Hajduk Split cu 80.000 de euro (jumătate cu suspendare).
 
Gruparea FK Vojvodina a fost amendată cu 10.000 de euro, iar Arsenal Kiev cu 75.000 de euro (n.r. din această sumă, 30.000 de euro cu suspendare).
 
La 30 noiembrie, UEFA a decis ridicarea suspendării primelor pentru competiţiile europene în sezonul 2012/2013 în cazul a 16 cluburi, între care şi FC Vaslui, procedurile continuând în cazul altor grupări, printre care şi Rapid şi Dinamo.
 
UEFA anunţase, în urmă cu trei luni, îngheţarea primelor pentru competiţiile europene în sezonul 2012/2013 pentru 23 de cluburi, între care şi Dinamo, FC Vaslui şi Rapid, din cauza întârzierii plăţilor, aceasta fiind prima măsură a fair-play-ului financiar. 

×