x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Manchester City a scăpat de excluderea din UEFA Champions League

Manchester City a scăpat de excluderea din UEFA Champions League

13 Iul 2020   •   14:30
Manchester City a scăpat de excluderea din UEFA Champions League

Manchester City a aflat, luni verdictul de la TAS, după ce Tribunalul de la Lausanne a avut 3 zile de audieri în luna iunie. Iniţial, UEFA a exclus-o pentru 2 ani pe Manchester City din UEFA Champions League, apoi s-a revenit asupra deciziei, la TAS.

Luni a fost o zi istorică în fotbal, după ce Manchester City a aflat verdictul în urma apelului făcut la TAS. Echipa lui Pep Guardiola a scăpat de suspendarea pe 2 ani primită şi va putea juca în următorul sezon al UEFA Champions League.

Manchester City a fost investigată de către UEFA după dezvăluirile făcute de revista germană, Der Spiegel, în 2018.

În luna februarie, UEFA a anunţat excluderea lui Manchester City pentru 2 ani din UEFA Champions League şi o amendă de 30 de milioane de euro.

UEFA a luat această decizie după ce a găsit-o vinovată pe City pentru că a „umflat" sumele primite de la sponsori în perioada 2012-2016.

Însă Tribunalul de la Lausanne a anunţat, luni, că cei de la Manchester City nu sunt vinovaţi pentru ascunderea sumelor încasate din sponsorizări şi au întors decizia dată de UEFA în urmă cu 5 luni.

Deşi a scăpat de excluderea din competiţie, Manchester City va trebui să plătească o amendă de 10 milioane de euro deoarece clubul nu a cooperat cu cei de la UEFA în primul proces. Cei de la City au emis un comunicat după anunţarea deciziei.

„Deşi Manchester City şi avocaţii clubului încă nu au analizat în totalitate decizia TAS, clubul este mulţumit de decizia de astăzi (luni - n.r.) prin care se validează poziţia noastră şi se recunosc toate dovezile pe care noi le-am prezentat. Clubul doreşte să mulţumească membrilor TAS pentru profesionalismul de care au dat dovadă şi pentru faptul că au analizat cu seriozitate cazul", au transmis cei de la City.

Şi UEFA a emis un comunicat după decizia TAS.

„UEFA ia notă de decizia luată de Curtea de Arbitraj pentru Sport de reducere a sancţiunii aplicate echipei Manchester City FC de către organismul independent de control financiar a cluburilor pentru presupuse încălcări ale reglementărilor UEFA Club privind licenţiere şi fair play. UEFA observă că TAS a constatat că nu există suficiente dovezi concludente pentru a susţine toate concluziile CFCB în acest caz specific şi că multe dintre presupusele încălcări au fost prescrise din cauza perioadei de cinci ani prevăzută în reglementările UEFA. În ultimii ani, Financial Fair Play a jucat un rol semnificativ în protejarea cluburilor. Acest mecanism a ajutat cluburile să devină durabile din punct de vedere financiar, iar UEFA rămâne ataşată de principiile sale. UEFA nu va face alte comentarii pe această temă", a fost comunicatul UEFA transmis prin intermediul site-ului oficial.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: manchester city