x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Manchester City este anchetată de UEFA pentru posibile nereguli financiare

Manchester City este anchetată de UEFA pentru posibile nereguli financiare

08 Mar 2019   •   10:42
Manchester City este anchetată de UEFA pentru posibile nereguli financiare

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a anunţat, joi, deschiderea unei anchete pentru "presupuse violări" ale regulilor fair play-ului financiar de către clubul Manchester City, informează AFP.
Campioana en titre a Angliei, aflată din 2008 în proprietatea familiei regale din Abu Dhabi, este alături de Paris Saint-Germain unul dintre cluburile care apar în ancheta "Football Leaks" privind neregulile din fotbalul-business.
"Ancheta se va concentra pe mai multe încălcări presupuse ale fair play-ului financiar care au fost făcute publice prin diferite mijloace media", a anunţat UEFA într-un comunicat dat publicităţii, precizând că nu va face "niciun alt comentariu" legat de acest dosar.
Conform "Football Leaks", PSG şi Manchester City ar fi fost "acoperite" de UEFA pentru a evita regulile fair play-ului financiar.
După cum se cunoaşte, fair play-ul financiar (FPF), regulă elaborată de UEFA, interzice unui club angajat într-o competiţie europeană să cheltuiască mai mult decât câştigă. Sancţiunile pot merge de la o simplă sancţiune până la eliminarea din competiţii.
Patronii clubului au investit suma halucinantă de 2,7 miliarde de euro la Manchester City în şapte ani, "graţie acţionarului său şi a unor contracte de sponsorizare supraevaluate", lucruri dezvăluite de "Football Leaks" şi care îi incriminează pe conducătorii UEFA de la acea vreme, Michel Platini, numărul unu de atunci, şi Gianni Infantino, adjunctul său devenit preşedintele FIFA.
Manchester City a mai primit o amendă de 60 milioane, dintre care 20 milioane cu executare, în 2014, pentru încălcarea regulilor FPF.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: manchester city