x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Mari surprize în lotul anunțat de Cosmin Contra pentru primele meciuri din preliminariile EURO 2020

Mari surprize în lotul anunțat de Cosmin Contra pentru primele meciuri din preliminariile EURO 2020

01 Mar 2019   •   17:46
Mari surprize în lotul anunțat de Cosmin Contra pentru primele meciuri din preliminariile EURO 2020

Cvasinecunoscutul Vasile Mogoş, Dragoş Grigore şi Gheorghe Grozav sunt principalele noutăţi din lotul echipei României pentru primele două meciuri din preliminariile EURO 2020, comunicat de selecţionerul Cosmin Contra, potrivit site-ul Federaţiei Române de Fotbal.
Vasile Mogoş joacă pe postul de fundaş, în liga secundă italiană, la Cremonese, fiind la prima sa convocare la echipa naţională. Dragoş Grigore, care a debutat recent la Ludogoreţ Razgrad, a fost chemat la naţională după o absenţă de mai bine de un an, din cauza unei accidentări grave. Gheorghe Grozav revine şi el la naţională după ce în toamnă şi-a reziliat contractul cu Dinamo şi a semnat cu echipa maghiară Kisvardai.
Vlad Chiricheş (Napoli) revine şi el sub tricolor, după o absenţă din luna septembrie, când s-a accidentat la o partidă cu Muntenegru. Cristian Ganea, care este titular în liga secundă spaniolă la Numancia, a fost chemat şi el la lot. Au mai fost convocaţi Andrei Ivan, Alexandru Mitriţă sau Dorin Rotariu.
''Am decis împreună cu staff-ul meu ca pentru această acţiune să trimitem faxuri de convocare preliminară unui număr mai mare de jucători ce activează în străinătate. Având în vedere situaţia fizică sau medicală a unora dintre ei şi luând în calcul faptul că unele campionate încă nu au început şi e greu de evaluat forma jucătorilor noştri din acestea, ne luăm toate măsurile pentru ca la momentul anunţării lotului final, când se vor adăuga şi jucătorii din Liga 1, să avem toate opţiunile'', a declarat selecţionerul Cosmin Contra.
În martie, naţionala României debutează în calificările pentru Campionatul European de anul viitor, turneu final la care Arena Naţională din Bucureşti va găzdui patru partide. Primele două jocuri ale tricolorilor în preliminarii sunt împotriva Suediei, în deplasare, pe 23 martie, ora 19:00, şi contra selecţionatei Insulelor Feroe, la Cluj-Napoca, pe stadionul ''Dr. Constantin Rădulescu'', pe 26 martie, ora 21:45.
Selecţionerul Cosmin Contra a trimis convocările de principiu pentru 24 de jucători care evoluează la cluburi din afara ţării:
Portari: Ciprian Tătăruşanu (FC Nantes), Costel Pantilimon (Nottingham Forest), Florin Niţă (Sparta Praga), Silviu Lung jr (Kayserispor);
Fundaşi: Vasile Mogoş (Cremonese), Cristian Săpunaru (Kayserispor), Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa), Vlad Chiricheş (Napoli), Dragoş Grigore (Ludogoreţ), Cosmin Moţi (Ludogoreţ), Alin Toşca (PAOK Salonic), Cristian Ganea (Numancia);
Mijlocaşi: Răzvan Marin (Standard Liege), Paul Anton (Krîlia Sovetov Samara), Alexandru Chipciu (Sparta Praga), Dorin Rotariu (FC Astana), Nicolae Stanciu (Al-Ahli Jeddah), Andrei Ivan (Rapid Viena), Alexandru Maxim (Mainz), Alexandru Mitriţă (New York City FC);
Atacanţi: Gheorghe Grozav (Kisvarda FC), George Puşcaş (Palermo), Claudiu Keşeru (Ludogoreţ), Florin Andone (Brighton & Hove Albion).

AGERPRES

×
Subiecte în articol: euro 2020 cosmin contra