x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Marius Şumudică: Astra are şansa a doua în meciul cu Genk; sper și în ajutorul publicului

Marius Şumudică: Astra are şansa a doua în meciul cu Genk; sper și în ajutorul publicului

15 Feb 2017   •   23:43
Marius Şumudică: Astra are şansa a doua în meciul cu Genk; sper și în ajutorul publicului
Astra are şansa a doua în meciul de joi cu echipa belgiană KRC Genk, a estimat Marius Şumudică, antrenorul campioanei României, în cadrul unei conferinţe de presă, înaintea partidei de joi de la Giurgiu, din manşa întâi a şaisprezecimilor de finală ale Europa League.
Şumudică a amintit că Genk a vândut jucători pe sume importante în mercato-ul din luna ianuarie.
 
"Pot spune că ne aşteaptă o partidă dificilă, o partidă cu o echipă bună, de posesie. I-am urmărit în ultimul timp, mi-am făcut o idee. Pot să spun în momentul de faţă că plecăm cu şansa a doua. Dacă până acum consideram că undeva şansele sunt 50-50, în momentul în care în ultimele cinci zile m-am ocupat mai mult de pregătirea jocului mi-am dat seama că au calitate, că întâmplător nu sunt foarte aproape de play-off, dar acum au câştigat ultimele partide şi s-au apropiat şi ei de play-off. Parcă este identic parcursul lor cu al nostru (...). În schimb, noi ne chinuim să vindem jucători pe câteva sute de mii, ei au vândut doi jucători pe 28 de milioane de euro, deci asta este diferenţa", a declarat Marius Şumudică.
 
Antrenorul a completat că experienţa jucătorilor este un atu pentru Astra: "(...) aş merge într-o oarecare măsură pe experienţa jucătorilor mei, datorată nu neapărat vârstei, cât şi experienţei internaţionale a unora dintre ei".
 
Potrivit lui, Genk este o echipă mult mai tânără, iar această tinereţe are atu-urile şi minusurile ei, pentru că fotbaliştii "sunt dispuşi să facă mai multe greşeli".
 
Tehnicianul a spus că în partida de joi va cere jucătorilor "agresivitate" şi îşi doreşte ca echipa giurgiuveană să nu ia gol, dar că speră, într-o mare măsură, și în ajutorul publicului giurgiuvean care să aclame.
 
"Sperăm într-o mare măsură în ajutorul publicului, sperăm ca de data aceasta giurgiuvenii să fie alături de noi, să vină la meci, şi ar fi păcat ca să nu profite de o astfel de şansă. Nu ştim când vom mai ajunge în primăvara europeană atât noi cât şi alte echipe din România, cred că va fi din ce în ce mai greu nu numai să te califici în grupe cât să ieşi şi din grupe şi avem nevoie de ei fiindcă noi am venit aici la Giurgiu pentru ei, cred că ne-am făcut datoria, în mare măsură cred că ne-am făcut datoria, am adus trofee la Giurgiu atât Campionatul cât şi Super Cupa, ne-am calificat în primăvara europeană şi cred că ne-am făcut datoria şi ei sunt mai datori decât noi. Îmi doresc din suflet ca mâine giurgiuvenii să fie alături de jucătorii mei şi să îi aclame', a declarat Marius Şumudică.
 
El şi-a exprimat încrederea că partida cu Genk va fi una 'spectaculoasă', iar la sfârşit 'spectatorii să fie mulţumiţi şi să îi aplaude pe jucătorii Astra'.
 
Meciul dintre Astra Giurgiu şi KRC Genk este programat joi, de la ora 20,00, pe stadionul ''Marin Anastasovici''. Returul va avea loc în data de 23 februarie.
 
Sursa - AGERPRES
 

×