x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Masacru, masacru şi iar masacru!

Masacru, masacru şi iar masacru!

de Mihai Igirosanu    |    05 Noi 2010   •   00:00
Masacru, masacru şi iar masacru!
Sursa foto: /Reuters

Bayern şi-a asigurat şefia grupei, Roma e favorită pentru poziţia secundă, CFR şi Basel se luptă pentru locul 3, de Europa League.



Campioana en-titre a înregistrat miercuri seară cea mai drastică înfrângere suferită de vreo echipă românească în grupele Ligii Campio­nilor. Ciudat sau nu, dezno­dă­mântul meciului CFR - Bayern ne duce cu gândul la una dintre ieşirile altfel stupide ale unui conducător de club. "Masacru, masacru, masacru!", urla acesta după un banal meci din Liga 1, dar strigătul său pare să ne urmă­rească după fiecare reprezentaţie jalnică a unei echipe româneşti în competiţiile europene.

Dincolo de înfrân­gerea cu 0-4, rămâne impresia lăsată de toate formaţiile din România care au trecut prin Ligă. Depăşite net din punct de vedere al jocului şi fără să lase vreodată impresia că au vreo şansă.

După meci, antrenorul CFR-ului, Sorin Cârţu, despre a cărui continuitate în Gruia se aude că depinde de rezultatul din meciul cu Dinamo, de duminică seară, a avut un discurs plin de realism. "S-a văzut clar diferenţa dintre noi şi ei. Am fost depăşiţi la toate capitolele. Am fost marcaţi de importanţa meciului, pentru că ştiam că un rezultat bun ne-ar fi menţinut şansele de calificare în primăvară. Dar la cum am jucat, credeţi că merităm o calificare în primăvară? Ce a arătat Bayern este fotbalul adevărat, nu ceea ce facem noi tot timpul. Bayern are o posesie greu de contracarat, are fotbalişti care au ştiinţa jocului, că de-aia sunt jucători de milioane, pentru că nu e nimeni prost să dea degeaba milioane de euro pe ei. Noi tot spunem că avem speranţe, dar la cum am arătat în prima repriză şi spre sfârşitul meciului, ce speranţe să avem? E normal să mă fluiere suporterii. La un scor aşa ruşinos ce vreţi să facă".

În final, iată o declaraţie prin care ne explicăm de ce jucătorii români nu înţeleg nimic din ceea ce li se întâmplă în cioc­ni­rile cu fotbalul adevărat. Autor, Ionuţ Rada. "Ne-am bătut singuri! Două sau trei goluri le-am făcut cadou". Atât a înţeles omul din meciul de miercuri seară.

GRUPA E
FC Basel - AS Roma    2-3
Frei ('69), Shaqiri ('83) / Menez ('16), Totti ('25 - pen.), Greco ('76)
CFR CLUJ - Bayern     0-4
Gomez ('12, '24, '71), Muller ('90)

Clasament
1. Bayern        4    4    0    0    11-3    12p
2. AS Roma    4    2    0    2    6-8        6p
3. FC Basel     4    1    0    3    7-8        3p
4. CFR CLUJ   4    1    0    3    5-10      3p
Etapele următoare: FC Basel - CFR CLUJ, AS Roma - Bayern (23 no­iem­brie); CFR CLUJ - AS Roma, Bayern - FC Basel (8 decembrie)

×
Subiecte în articol: Liga campionilor