x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Mesajul preşedintelui Braziliei înaintea Cupei Mondiale

Mesajul preşedintelui Braziliei înaintea Cupei Mondiale

11 Iun 2014   •   11:16
Mesajul preşedintelui Braziliei înaintea Cupei Mondiale

Preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff, a apărat marţi seara organizarea controversată a Cupei Mondiale de fotbal, care debutează joi, afirmând că Brazilia "este pregătită, atât pe teren cât şi în afara lui".

Într-un discurs radio-televizat adresat naţiunii, Dilma Rousseff a urat bun venit suporterilor din lumea întreagă, afirmând că Brazilia îi aşteaptă "cu braţele deschise", la fel cum statuia lui Iisus Mântuitorul domină golful Rio de Janeiro.

"Brazilia a surmontat principalele obstacole şi este pregătită pe teren şi în afara lui", a susţinut şeful statului.

Şeful statului, care va candida pentru un nou mandat în luna octombrie, s-a lansat într-o pledoarie asupra binefacerilor Cupei Mondiale pentru ţară: "Noi am construit, am îmbunătăţit aeroporturi, porturi, şosele, poduri, căi de acces, linii de transport rapide şi am făcut-o în primul rând pentru brazilieni".

Aceste realizări "nu vor pleca în valizele turiştilor după Cupa Mondială. Ele vor rămâne aici, în beneficiul tuturor brazilienilor. Cupa Mondială durează o lună (12 iunie-13 iulie), dar beneficiile vor rămâne toată viaţa", a mai spus Rousseff, care s-a străduit să minimalizeze miliardele de dolari investite în pregătirea Cupei Mondiale, dintre care o treime în construcţia sau renovarea stadioanelor.

Şi totuşi, situaţia nu pare a fi atât de roz, pe cât încearcă să o prezinte oficialităţile. Nici măcar cu 24 de ore înaintea primului meci, lucrările la arena care va găzdui meciul de deschidere nu erau finalizate, iar grevele de la metrou din Sao Paulo şi Rio de Janeiro l-au făcut pe Ricardo Trade, şeful comitetului de organizare, să declare, conform bbc.co.uk, că "totul ar putea deveni un coşmar".

×
Subiecte în articol: CM brazilia dilma rousseff