x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Messi, câştigător al Trofeului EFE pentru al patrulea an consecutiv.

Messi, câştigător al Trofeului EFE pentru al patrulea an consecutiv.

22 Mai 2011   •   11:16
Messi, câştigător al Trofeului EFE pentru al patrulea an consecutiv.

Leo Messi, campion al Spaniei cu Barcelona in ultimii trei ani, a castigat pentru a patra oara consecutiv Trofeul EFE, decernat celui mai bun jucator ibero-american din Primera Division.

Starul argentinian de 23 de ani a facut din nou un sezon de vis. Desi titlul de golgeter va reveni portughezului Cristiano Ronaldo, care a si depasit recordul all-time cu 40 de goluri marcate intr-un singur sezon, Messi si-a adjudecat titlul de campion si va avea posibilitatea sa cucereasca din nou Liga Campionilor, sambata viitoare, atunci cand Barça va juca, pe stadionul Wembley din Londra, finala cu Manchester United intr-o reeditare a ultimului act din 2009, castigat atunci de catalani cu scorul de 2-0.

In clasamentul acestui trofeu, Messi a acumulat 213 puncte in 33 de meciuri disputate, cu o medie de 6,45 pe partida, fiind urmat de compatriotul lui de la Real Madrid, Angel Di Maria, cu o medie de 6,25 pe meci, si de un alt argentinian, Sergio Kun Aguero, cu un total de 200 puncte in 32 de jocuri. Primul brazilian pe lista este fundasul dreapta de la Barcelona, Daniel Alves, cu o medie 6,00.

In istoria de 21 de ani a Trofeului EFE este pentru prima oara cand un jucator il obtine pentru a patra oara.

×