x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Michel Platini va candida pentru preşedinţia FIFA

Michel Platini va candida pentru preşedinţia FIFA

29 Iul 2015   •   15:10
Michel Platini va candida pentru preşedinţia FIFA

Fostul fotbalist francez Michel Platini, preşedintele UEFA, a anunţat, miercuri, că va candida pentru preşedinţia Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), transmite AGERPRES.

Platini, în vârstă de 60 de ani, a oficializat decizia sa de a candida printr-o scrisoare trimisă celor 209 membri ai FIFA şi publicată de UEFA.

''A fost o decizie foarte personală, atent studiată, una în care am cântărit viitorul fotbalului şi viitorul meu'', afirmă Platini pe site-ul forului continental.

''Sunt momente în viaţă când trebuie să îţi iei destinul în propriile mâini. Am ajuns într-unul dintre acele momente decisive'', a mai spus fostul internaţional francez.

FIFA se confruntă cu un imens scandal de corupţie, iar preşedintele său, elveţianul Joseph Blatter, a anunţat că îşi depune demisia, la doar câteva zile după ce fusese reales pentru un al cincilea mandat. Pe 27 mai, şapte membri ai Comitetului Executiv FIFA au fost arestaţi la Zurich, cu trei zile înaintea scrutinului.

Alegerile se vor desfăşura în cadrul unui Congres extraordinar prevăzut pentru data de 26 februarie 2016, iar Platini se anunţă a fi marele favorit.

Şi-au mai manifestat intenţia de a candida fostul mare fotbalist brazilian Zico, preşedintele federaţiei liberiene de fotbal, Musa Bility, precum şi iordanianul Ali Bin Al Hussein, adversarul lui Blatter la alegerile din mai. O altă posibilă candidatură este cea a argentinianului Diego Maradona, considerat unul dintre cei mai buni fotbalişti din istorie.

Data limită pentru depunerea candidaturilor este 26 octombrie, iar un postulant va trebui să aibă susţinerea a cinci federaţii membre FIFA, dosarul său urmând să fie validat de o comisie de etică a FIFA. 

×
Subiecte în articol: michel platini fifa