x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Mircea Lucescu: "Rezultat normal, calificare meritată!"

Mircea Lucescu: "Rezultat normal, calificare meritată!"

09 Mar 2011   •   08:57
Mircea Lucescu: "Rezultat normal, calificare meritată!"

După victoria cu scorul de 3-0 obţinută în faţa echipei AS Roma, Mircea Lucescu a declarat, marţi seară, că Şahtior Doneţk a meritat victoria şi implicit calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

"Am reuşit un început bun de meci, cu presing bun, extrem de agresiv, am controlat mijlocul terenului. Am dominat şi era normal să câştigăm. Ne-am făcut jocul, ne-am apărat bine, ne-am repliat când am pierdut balonul, mereu jucăm bine pe teren propriu (n.r. - Şahtior este neînvinsă acasă de trei ani). Această echipă creşte, sunt jucători de 20-21 de ani, sub contract pentru patru sau cinci ani. Am câştigat Cupa UEFA în 2009, am trecut un prag cu Roma, pe mine mă interesează să facem un pas înainte, nu ne gândim la ce urmează. Echipa este tânără, este greu, dar când reuşeşti, satisfacţia este imensă", a declarat Lucescu.

Tehnicianul român a precizat că AS Roma nu a fost o echipă "prea serioasă" şi a primit goluri pe care o echipă nu ar trebui să le încaseze la acest nivel. "Ştiam că AS Roma nu este bine, au fost nervoşi, au făcut greşeli. Faultul lui De Rossi asupra lui Srna? Nu este un gest profesionist", a apreciat Lucescu.

Echipa pregătită de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, cu fundaşul Răzvan Raţ integralist, s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (1-0), formaţia italiană AS Roma, în manşa secundă a optimilor competiţiei. Şahtior a acces pentru prima oară în istorie în sferturile Ligii Campionilor. În tur, la Roma, Şahtior s-a impus cu scorul de 3-2.

×