x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Mircea Lucescu: Şahtior este cea mai "braziliană" echipă din Europa

Mircea Lucescu: Şahtior este cea mai "braziliană" echipă din Europa

14 Feb 2011   •   13:22
Mircea Lucescu: Şahtior este cea mai "braziliană" echipă din Europa
Sursa foto: /Reuters

Înaintea meciului de miercuri cu AS Roma, din optimile Ligii Campionilor, antrenorul lui Şahtior Doneţk, românul Mircea Lucescu, a acordat un interviu site-ului oficial al UEFA  în care a explicat cum a reuşit să adapteze tehnica jucătorilor brazilienilor în campionatul din Ucraina. "Am decis că avem nevoie să creăm un nucleu de jucători foarte tehnici. Fotbalul din Ucraina este mult mai agresiv, mai fizic, rapid. Dar pentru că jucătorii brazilieni au excelente calităţi tehnice, am reuşit să construim restul. Cred că în acest moment Şahtior este echipa cea mai braziliană a Europei", a spus Mircea Lucescu.

"Îmi place să lucrez cu jucători tineri pentru că îmi doresc să-i învăţ cum să devină mari sportivi. Suntem probabil cea mai tânără echipă care s-a calificat în faza eliminatorie a Ligii Campionilor. Împotriva lui Braga am avut pe teren cinci jucători sub 21 de ani", a mai spus tehnicianul.

Lucescu consideră că atmosfera de pe Stadionul Olimpico, de la meciul cu AS Roma, poate fi în favoarea echipei sale. La ultima întâlnire dintre cele două echipe, în septembrie 2006, pe Olimpico, AS Roma a câştigat întâlnirea cu 4-0. "Fanii italieni creează o presiune asupra adversarilor, dar o creează şi asupra propriei echipe. Cu siguranţă, ce am învăţat din ultima partidă ne va ajuta acum. Sunt convins de asta. Şi diferenţa de valoare dintre estul şi vestul Europei se mişorează. Mulţi jucători talentaţi au venit în est. Trofeele Cupei UEFA câştigate de Galatasaray, ŢSKA Moscova, Zenit şi Şahtior înseamnă că aceste ţări au aşteptări mai mari pentru performanţe mai bune şi în Liga Campionilor", a explicat Mircea Lucescu.

×