x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Mondial 2006

Mondial 2006

05 Iun 2006   •   00:00

Din sumar: Dintotdeauna fotbal / Invingatoarea ia 15,5 milioane de euro / Vor marca si prostituatele / Ronaldinho vrea tot / Cine fluiera la Mondiale / Interzis la pariat fotbalistilor / Stadioanele CM 2006 / Superlative si ciudatenii ale Cupei Mon-diale / Prezentari ale celor 32 de echipe nationale participante

Descarca Programul CM 2006 (document .pdf, 800 KB)

Dintotdeauna fotbal

Editorial de Marius Tuca
Stii ca mai sunt cateva zile pana cand incepe, dar gandul nu-ti sta acolo. Nici macar nu vrei sa numeri ceasurile care au ramas pana la primul meci si, in general, nu vrei sa ai de a face cu prea multe informatii despre marele eveniment.

Vrei sa te cuprinda dintr-o data, sa te cotropeasca, sa te cucereasca, sa te domine, iar tu sa te arati surprins, ca si cand n-ai fi stiut ce urmeaza, ca si cand n-ai fi stiut despre mai mare spectacol al lumii, de frumusetea si forta lui.

Te subjuga imediat, odata ce a inceput si orice impotrivire nu-si are rostul si devine stapanul tau si al lumii, iar tu te asezi cuminte la picioarele lui. A redevenit zeu chiar daca pana mai ieri a fost industrie, circ sau orice altceva.

Omul mare din tine redevine copil si inveti sa redescoperi bucuria jocului, bucuria golului, bucuria driblingului, bucuria sutului. Esti la mii de kilometri distanta si totusi esti acolo, uneori in tribuna, iar adeseori in fata portii cu mingea la picior, gata sa devii idolul milioanelor de fani, gata sa cuceresti lumea.

Acesta e fotbalul, acesta e Campionatul Mondial: o bucurie imensa, un vis, o pasiune nebuna si speranta nesfarsita intr-o lume mai buna.


MASCOTA OFICIALA. Goleo VI a fost creat de Jim Henson, cel care a fost si parintele serialelor tv de succes "The Muppet Show" si "Sesame Street". Leul innebunit dupa fotbal s-a nascut in Botswana in iulie 1985 si a emigrat in Germania cand era doar un pui. Desi e doar un leu, "vorbeste, gandeste si are propriile sale opinii". Cea mai buna prietena a lui Goleo e Pille, mingea vorbitoare. Cei doi sunt nedespartiti.

CORESPONDENTUL JURNALUL NATIONAL LA CM. Dragos Stoica, 31 de ani, adjunct sef departament sport. Are 10 ani de experienta de presa sportiva. Debutant la un turneu final. A reflectat in dese randuri meciuri ale echipelor de club si ale echipei nationale in competitii importante. A fost alaturi de lotul pregatit de Victor Piturca la turneul de pregatire de anul acesta din Cipru.

Descarca Programul CM 2006 (document .pdf, 800 KB)
×
Subiecte în articol: mondial 2006