x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Mondialul extravaganţelor. Germania a construit un mic orăşel, sud-americanii consumă sute de litri de ceai

Mondialul extravaganţelor. Germania a construit un mic orăşel, sud-americanii consumă sute de litri de ceai

18 Iun 2014   •   10:28
Mondialul extravaganţelor. Germania a construit un mic orăşel, sud-americanii consumă sute de litri de ceai

Echipele participante la Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia luptă pentru câştigarea mult râvnitului trofeu, dar ar putea concura şi pentru un clasament al extravaganţelor pe care şi le permit, comentează marţi DPA.

Dacă ar exista, acest top ar fi cu siguranţă condus de Germania, consideră agenţia germană de presă, referindu-se la faptul că selecţionata acestei ţări are la dispoziţie în Brazilia un mic orăşel de 15.000 de metri pătraţi, pe malul oceanului, în apropiere de Santo Andre. Acest veritabil paradis din sudul statului Bahia, la care se ajunge doar cu vaporul, are 14 vile, 60 de camere, o piscină, terenuri de tenis, sală de forţă şi un teren de antrenament acoperit cu iarbă identică cu aceea de pe stadioanele Cupei Mondiale. Totul realizat pentru acest eveniment, pe banii federaţiei germane de specialitate.

Fără a face investiţii, Japonia a ales să stea la Spa Sport Resort, din statul Sao Paulo, complex care ar oferi o ambianţă Zen, bună pentru meditaţia budistă. Naţionala Algeriei s-a mulţumit să ceară organizatorilor câte un exemplar din Coran în fiecare cameră din hotelul pe care îl ocupă în Sorocaba, statul Sao Paulo. Portugalia a optat pentru dotarea camerelor cu jocuri video.

Argentina şi Uruguayul par să concureze între ele la numărul de pachete de yerba mate pe care le-au adus în Brazilia pentru a prepara renumitul ceai de care jucătorii celor două echipe, ca şi conaţionalii lor, nu se pot lipsi. Câştigătoare, din acest punct de vedere, este selecţionata Uruguayului, care a venit cu 160 de kg din preţioasa materie primă.

Extravaganţa celor din Chile este de cu totul altă natură: echipa are un fotbalist care nu ştie deloc limba ţării respective. Este vorba despre fundaşul Miiko Albornoz, cu tată chilian şi mamă finlandeză.

×
Subiecte în articol: CM brazilia extravagante cantonamente