x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Mondialul-live pe Internet în 36 de ţări, inclusiv România

Mondialul-live pe Internet în 36 de ţări, inclusiv România

04 Iun 2010   •   00:00

Cele 64 de meciuri din cadrul turneului final alCampionatului Mondial din Africa de Sud vor putea fi urmărite în direct pe portalul video www.eurovisionsports.tv/fifaworldcup de către utilizatorii de internet din 36 de ţări membre ale Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (EBU), inclusiv din România.

"EBU şi membrii săi radiodifuzori s-au angajat să utilizeze într-un mod inovator drepturile media pe care le deţin. Vom folosi portalul nostru pentru a difuza integral Cupa Mondială 2010 organizată de FIFA, iar 12 dintre aceste meciuri vor putea fi vizionate în format HD", a declarat Ingrid Deltenre, directoarea generală EBU.

Reprezentanţii TVR au declarat pentru agenţia Mediafax că Televiziunea Română deţine drepturile pentru internet numai pentru transmisiunile live de la competiţia găzduită de Africa de Sud în perioada 11 iunie-11 iulie.

Suma pentru care a fost încheiat acest acord cu FIFA, care nu este valabil în cinci dintre cele mai mari pieţe europene (Germania, Franţa, Italia, Spania şi Marea Britanie) şi nici în ţările scandinave, nu a fost dezvăluită.

Potrivit EBU, portalul video va difuza simultan imagini provenind de la 27 de posturi partenere, plus imaginile propriilor canale. Acordul prevede un total de 2.200 de ore de acoperire mediatică a evenimentului, timp de 31 de zile.

Teritoriile acoperite de acest acord sunt: Albania, Armenia, Austria, Azerbaidjan, Belgia, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Estonia, Georgia, Grecia, Ungaria, Irlanda, Islanda, Israel, Kazahstan, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Elveţia, Republica Cehă, Turcia şi Ucraina.

European Broadcasting Union (EBU/UER) cuprinde posturi publice de radio şi televiziune din 56 ţări din Europa sau vecine ale continentului european.

×