x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Motivele pentru care Mircea Lucescu RĂMÂNE la Şahtior

Motivele pentru care Mircea Lucescu RĂMÂNE la Şahtior

16 Iun 2014   •   19:56
 Motivele pentru care Mircea Lucescu RĂMÂNE la Şahtior

Antrenorul român Mircea Lucescu a declarat azi într-o conferinţă de presă, că rămâne la Şahtior Doneţk şi a explicat că nu putea părăsi echipa într-un moment greu, pe fundalul situaţiei politice din Ucraina, a anunţat site-ul clubului.

Lucescu, care pregăteşte din anul 2004 formaţia ucraineană, a discutat cu preşedintele lui Şahtior, Rinat Ahmetov. 

'N-am intenţionat să plec de la Şahtior şi cred că problemele cu care ne confruntăm acum vor fi rezolvate. Astăzi noi am format o echipă bună, solidă, iar eu, la rândul meu, voi face tot posibilul pentru a îmbunătăţi imaginea şi performanţele echipei. Noi am vorbit mult despre viitorul meu, dar într-o perioadă dificilă cum e cea de acum nu pot să las echipa', a afirmat Lucescu, citat de Agerpres.

'Mai am un an de contract. Dacă Şahtior va face o ofertă, mă voi gândi la prelungirea lui. De aceea mă aflu aici, ca să continui munca la Şahtior. Contractul meu nu e cel mai important lucru acum. Trebuie să ne întoarcem la o viaţă normală, să nu ne mai temem când mergem pe străzile din Doneţk. Sper că asta se va întâmpla curând. (...) Dacă sănătatea mi-o va permite, s-ar putea să mă vedeţi aici şi peste 10 ani!', a spus tehnicianul.

'Obiectivele rămân aceleaşi: campionatul, Cupa Ucrainei şi să ajungem cât mai departe în Champions League', a adăugat el.

'N-aş vrea să jucăm finala Supercupei în faţa a 500 de spectatori. Jucăm în primul rând pentru spectatori şi toate celelalte sunt mai puţin importante. Sper că în această lună se va face tot posibilul pentru a stabiliza situaţia în Ucraina', a declarat antrenorul.
'Până acum, niciun jucător nu a vrut să plece de la echipă. Contractul lui Tomas Hubschman a expirat', a spus Lucescu, adăugând că ar vrea ca jucătorul croat Eduardo să rămână la Şahtior. 

Legat de discuţiile pe care le-a avut cu echipe din Turcia, el a spus: 'Toţi cei cu care am discutat şi care m-au dorit, ştiau că prioritatea mea este Şahtior. Într-un asemenea moment greu, în niciun caz, repet, nu puteam să las echipa. Sunt aici ca să continui munca începută acum 10 ani'
În urmă cu câteva zile, preşedintele clubului Galatasaray Istanbul, Unal Aysal, confirmase că gruparea sa discută cu Lucescu, cel care a mai antrenat echipa turcă între 2000 şi 2002. 

×
Subiecte în articol: Lucescu sahtior donetk fotbal ucraina