x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Mutare-şoc în fotbalul mondial: Guardiola va fi din vară antrenorul lui Bayern Munchen

Mutare-şoc în fotbalul mondial: Guardiola va fi din vară antrenorul lui Bayern Munchen

16 Ian 2013   •   19:55
Mutare-şoc în fotbalul mondial: Guardiola va fi din vară antrenorul lui Bayern Munchen

Exilul pe care Pep Guardiola şi l-a impus în vara lui 2012, după patru ani glorioşi pe banca tehnică a Barcelonei, interval îm care a cucerit nu mai puţin de 14 trofee, va lua sfârşit în iulie, atunci când tehnicianul catalan va prelua pe Bayern Munchen.

 
Curtat cu insistenţă de petrodolarii şeicilor care pompează sume uriaşe la Manchester City şi Paris St. Germain, antrenorul în vârstă de 41 de ani a făcut o opţiune surprinzătoare pentru lumea fotbalului, oficialii lui Bayern anunţând deja că Guardiola a semnat un contract valabil trei ani.
 
Directorul executiv al bavarezilor, Karl Heinz Rummenigge nu a dezvăluit niciun aspect financiar, limitându-se la a declara că "suntem fericiţi că ne-am asigurat serviciile unuia dintre cei mai mari antrenori ai lumii".
 
Actualul tehnician al lui Bayern, Jupp Heinckess, 67 de ani, şi-a anunţat şefii înainte de Crăciun că nu doreşte să îşi prelungească înţelegerea scadentă în vara acestui an.
 
Cu Heinckess pe bancă, Bayern a ratat anul trecut titlul în Bundesliga, dar şi finala Ligii Campionilor, disputată chiar la Munchen, în faţa lui Chelsea. Sezonul acesta, bavarezii au 9 puncte avans, la încheierea turului, faţă de Bayer Leverkusen şi sunt calificaţi în optimile Ligii, acolo unde vor înfrunta, luna viitoare, pe Arsenal.

×
Subiecte în articol: pep guardiola antrenor bayern münchen