x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Mutu la ofertă: e gratis!

Mutu la ofertă: e gratis!

de Delia Gomoescu    |    26 Dec 2010   •   19:54
Mutu la ofertă: e gratis!
Sursa foto: /Reuters

Adi Mutu nu-şi găseşte liniştea nici măcar de Sărbători. Atacantul român încheie anul 2010 aşa cum l-a început: în centrul atenţiei, dar nu pentru isprăvile de pe teren. Pentru "Briliant", vestea proastă a venit zilele trecute de la şefii Fiorentinei.

Sătui de derapajele românului, mai-marii violeţi au anunţat că sunt gata să renunţe la el. Chiar dacă asta în­seamnă să-l cedeze gratis. Singura condiţie ar fi ca şi Mutu să renunţe la banii aferenţi contractului său valid până în vara lui 2012.

Surse apropiate jucătorului susţin că atacantul Fiorentinei ar fi de acord cu această variantă, mai ales dacă ar reuşi un transfer în Statele Unite la o echipă care ar fi dispusă să-i plătească un salariu de două milioane de euro anual, astfel încât să nu piardă nimic pe plan financiar.

Potrivit cotidianului La Repu­b­blica, ipoteza plecării lui Mutu fără ca gruparea viola să ceară vreun ban, aşa cum a anunţat Jurnalul Naţional încă de miercuri, 22 decembrie, este cât se poate de reală.

"Dorinţa fa­miliei Della Valle este de a scăpa de o mare greutate. Sună urât, dar aşa e. În ochii patronilor Fiorentinei, românul e un obstacol, o persoană care nu e în stare să respecte regulile. Motiv pentru care sunt dispuşi să-l cedeze gratis. E un paradox. Jucătorul cel mai valoros al Fiorentinei, liber să plece fără să aducă în vistieria clubului nici un cent", scrie cotidianul ita­lian.

Pentru bugetul clubului violet, salvarea ar putea veni însă din Turcia. Presa de pe malurile Bosforului scrie că Gheorghe Hagi l-ar dori pe Mutu la Galatasaray, Cim Bom fiind gata să ofere jucătorului un salariu de două milioane de euro pe an. Aflat în ţară de Sărbători, "Regele" s-a ferit să vorbească despre această variantă.

"Briliantul" şi-a jignit coechipierii
Mutu a reuşit să-i supere pe oficialii Fiorentinei chiar şi înainte de Crăciun. Românul a stat foarte puţin la cina festivă de joi seară, iar a doua zi nu s-a prezentat la antrenament. "Mutu a venit la petrecerea clubului împreună cu câţiva prieteni români, dar nu a stat decât foarte puţin. Antrenorul Sinisa Mihajlovici a fost ex­trem de dezamăgit de comportamentul românului, de la care aş­tep­ta mai mult, mai ales că acesta s-a bucurat în momentele dificile de toată susţinerea coechipierilor săi", a scris La Nazione, care a adăugat că unii dintre martori au vorbit despre un Andrea Della Valle de-a dreptul furios. "A doua zi de di­mi­neaţă, Mutu a anunţat că nu poate participa la antrenament, sus­ţi­nând că se află deja la socrii săi, în Republica Dominicană. Mai mult, el le-ar fi trimis mesaje colegilor pentru a le spune că la Santo Domingo este cald, în timp ce la Florenţa e ger. Cu toate acestea, Mutu nu a putut pleca spre destinaţia dorită din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, rămânând la Florenţa până duminică", a scris publicaţia italiană.

×
Subiecte în articol: adrian mutu