x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Mutu, "prins" în scandalul meciurilor trucate din Serie A!.

Mutu, "prins" în scandalul meciurilor trucate din Serie A!.

07 Iun 2011   •   14:42
Mutu, "prins" în scandalul meciurilor trucate din Serie A!.

Seful politiei din Cremona, Sergio Lo Presti, a anuntat ca, marti, a inceput interogarea persoanelor implicate in noul scandal al meciurilor trucate din campionatul Italiei - "Calcioscommette", iar presa italiana mentioneaza ca 3-4 partide din Serie A sunt "vizate" de anchetatori.

Unul dintre partidele aflate in atentia anchetatorilor este cea dintre Fiorentina si AS Roma, scor 2-2, disputata la 20 februarie, in etapa a 30-a, joc in care primul gol a fost marcat de Adrian Mutu.

Celelalte meciuri suspectate sunt: Genoa-AS Roma 4-3, disputat in 20 februarie, Lecce-Cagliari 3-3, disputat in 17 aprilie, si Genoa-Lecce 4-2, disputat la 24 aprilie.

"Interogatoriile in fata procurorului Roberto Di Martino se vor incheia vineri, cand va fi audiat portarul Marco Paoloni (n.r. - fost la Cremonese, acum la Benevento), personajul de la care a plecat toata aceasta ancheta. Speram sa gasim cat mai multe elemente", a declarat Sergio Lo Presti pentru postul Radio Radio, citat de Gazzetta dello Sport.

Potrivit sursei citate, audierile au inceput cu un anume dentist Marco Pirani, care si-a recunoscut deja implicarea si responsabilitatea in aceasta afacere si care se pare ca a numit deja mai multe echipe din Serie A pe meciurile carora au fost puse pariuri ilegale. Este vorba despre Fiorentina, AS Roma, Genoa, Lecce si Cagliari.

"Pariam la categoria «peste un anumit numar de goluri» si toate pariurile s-au incheiat cu bine...», a declarat medicul aflat in centrul anchetei", scrie site-ul wallstreetitalia.com, care mentioneaza insa ca oficial cele patru partide nu fac obiectul nici unei investigatii.

Potrivit informatiilor aparute, portarul Paoloni ar fi fost cel care i-a recomandat lui Pirani sa parieze "peste un anumit numar de goluri" la aceste meciuri, ele fiind "aranjate" astfel incat sa se marcheze cat mai multe goluri si sa fie favorizate aceste tipuri de pariuri.

Site-ul virgilio.it mentioneaza ca, tot marti, vor fi audiate alte doua persoane implicate in acest caz: Manlio Bruni, un contabil din Bologna, si Mauro Bressan, fost jucator al echipei Treviso. "Potrivit anchetatorilor, Bruni «a avut rolul de organizator, promotor si parior pe evenimentele sportive manipulate, pe care organizatia le numea "ale bolognezilor", in mijlocul carora se evidentiaza figura fostului fotbalist Giuseppe Signori, care trebuia sa parieze pe patru meciuri. In ceea ce-l priveste pe Bressan, acesta a fost legatura dintre jucatorul echipei Bari, Antonio Bellavist, si grupul de finantatori cunoscut sub numele de "tiganii" (Almir Gegic si Hristiyan Ilievski), contacte ce se finalizau in manipularea meciurilor de fotbal", scrie sursa citata.

Procuratura din Cremona va colabora, in aceasta ancheta, cu cea din Napoli, obiectul discutiilor fiind posibile infiltrari ale mafiei (n.r. - este vizat clanul D'Alessandro) in pariurile trucate, ancheta ce se afla deja in desfasurare.

Gazzetta dello Sport mentioneaza, de asemenea, ca liga care se ocupa de meciurile din Serie B s-a constituit deja in parte prejudiciata in aceasta ancheta si ca liga care gestioneaza meciurile din Serie C (LegaPro) ar putea face acelasi lucru.

Avocatul LegaPro, Salvatore Catalano, a anuntat, marti dimineata, ca exista intentia desfasuarii unei anchete interne in acest caz, pentru ca toate meciurile din Serie C, din acest sezon, sa fie investigate, in colaborare cu o firma care gestioneaza numarul de pariuri, un raport in acest sens urmand sa fie predat Procuraturii din Cremona.

×