x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Nebunie - Psihoza in Germania

Nebunie - Psihoza in Germania

de Dragos Stoica    |    23 Iun 2006   •   00:00
Nebunie - Psihoza in Germania

Cea de-a treia victorie in grupe a nationalei tarii-gazda, 3-0 cu Ecuador, a aprins imaginatia nemtilor, care vorbesc de dimineata pana seara la televizor despre castigarea titlului mondial.

Corespondenta din Kaiserslautern
Cea de-a treia victorie in grupe a nationalei tarii-gazda, 3-0 cu Ecuador, a aprins imaginatia nemtilor, care vorbesc de dimineata pana seara la televizor despre castigarea titlului mondial.

Nici un german nu-si facea prea mari iluzii in privinta selectionatei proprii inaintea debutului Cupei Mondiale. Au fost de ajuns insa numai trei victorii, 4-2 cu Costa Rica, 1-0 cu Polonia si 3-0 cu Ecuador, iar acum toata lumea vorbeste cel putin despre disputarea finalei.

ORBITI. Daca dupa meciul cu Costa Rica presa germana inca mai avea un ton moderat, poate si din cauza ca defensiva "Mannschaft"-ului fusese perforata de doua ori, partidele cu Polonia si cu Ecuador au agitat la maximum imaginatia gazdelor. De altfel, pana si Franz Beckenbauer, unul dintre criticii constanti ai lui Jurgen Klinsmann, s-a aratat multumit de modul cum a evoluat Germania impotriva Ecuadorului, in timp ce cotidanul Bild a titrat mare, pe prima pagina: "3-0 cu Ecuador! Acum vine randul Suediei!".

SATURATIE. Mai mult decat atat, emisiunile televizate care ar trebui sa analizeze intregul turneu final sunt practic dedicate in proportie de 90% selectionatei tarii-gazda, careia i s-au compus cantece pe ritmuri de hip-hop si country, in toate regasindu-se acelasi cuvant repetat pana la obsesie: "Finale!".

OPINIE
Spre deosebire de compatriotii sai, unul dintre cei mai realisti spectatori germani de la CM este celebrul solist vocal al trupei Scorpions, Klaus Meine, care s-a aflat in tribune la meciul Germaniei cu Ecuador. "Mi-a placut mult cum au jucat baietii lui Klinsmann, dar nu trebuie sa uitam ca am avut parte de o grupa relativ usoara fata de celelalte. Este foarte bine ca am reusit sa evitam Anglia in optimi"
×
Subiecte în articol: mondial 2006