x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Neymar a anunţat că nu joacă la Copa America pentru că este accidentat

Neymar a anunţat că nu joacă la Copa America pentru că este accidentat

06 Iun 2019   •   11:41
Neymar a anunţat că nu joacă la Copa America pentru că este accidentat

Neymar Junior, superstarul selecţionatei de fotbal a Braziliei, vizat de o anchetă pentru viol, a declarat forfait pentru turneul Copa America, din cauza unei accidentări la glezna dreaptă, informează AFP.
Jucătorul echipei Paris Saint-Germain, care a părăsit terenul în prima repriză a amicalului cu naţionala Qatarului (2-0), disputat miercuri seara la Brasilia, a suferit "o ruptură de ligamente la nivelul gleznei drepte", a anunţat Confederaţia braziliană de fotbal (CBF).
"Din cauza gravităţii leziunii", numărul 10 al Selecao "nu se va recupera" la timp pentru a lua parte la campionatul sud-american care va avea loc în perioada 14 iunie - 7 iulie în Brazilia, la care spera să îşi salveze sezonul, marcat de accidentări şi scandaluri la PSG.

Staff-ul reprezentativei Braziliei "va începe căutarea unui înlocuitor, începând de joi"', a conchis comunicatul.
Neymar, cel mai scump fotbalist al planetei (222 milioane euro), a ratat deja trei luni de competiţie, între care şi optimile de finală ale Ligii Campionilor, extrem de importante pentru clubul său, după ce s-a accidentat la piciorul drept, acelaşi la care a fost supus unei intervenţii chirurgicale în 2017.
Atacantul traversează o perioadă foarte dificilă, după ce o tânără braziliană a depus o plângere pentru viol împotriva sa, la un tribunal din Sao Paulo, acuzându-l pe Neymar că a abuzat-o sexual într-un hotel din Paris. Fotbalistul se declară nevinovat şi susţine că a căzut într-o "capcană".
"Astăzi am jucat unul dintre cele mai dificile meciuri din cariera mea, dacă nu cel mai greu (din cauza circumstanţelor)", a scris Neymar pe contul său de Instagram după amicalul cu Qatarul, în cursul căruia a ieşit de pe teren în minutul 17, după un contact cu un adversar.
La finele lunii trecute, selecţionerul Tite i-a retras lui Neymar banderola de căpitan al Selecao, după ce acesta a lovit un spectator cu ocazia finalei Cupei Franţei, pierdută de echipa sa, incident în urma căruia brazilianul a primit o suspendare de trei meciuri, apoi două cu suspendare.
Luna trecută, Neymar a primit, de asemenea, o suspendare de trei meciuri în Liga Campionilor pentru că i-a insultat, pe reţelele de socializare, pe arbitrii meciului pierdut de PSG în faţa formaţiei Manchester United, sinonim cu eliminarea francezilor din competiţie.
Presa sportivă spaniolă susţine că Neymar doreşte să o părăsească în această vară pe PSG, fiind tentat de o revenire la fostul său club, FC Barcelona.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: neymar