x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Nici o surpriză: tot Messi!

Nici o surpriză: tot Messi!

de Mihai Igirosanu    |    10 Ian 2012   •   21:00
Nici o surpriză: tot Messi!

In cadrul unei fastuoase gale care a avut loc luni seara, la Zürich, fantasticul mijlocas ofensiv al Barcelonei, ar­gentinianul Lionel Messi a primit, pentru a treia oara consecutiv, trofeul Balonul de Aur, decernat de FIFA si revista France Football. Messi, cas­ti­gator si in 2009 si in 2010, i-a invins in lupta contand pentru anul trecut pe coechipierul sau de la FC Barcelona, spa­niolul Xavi Hernandez, si pe ma­rele sau rival de la Real Madrid, Cristiano Ronaldo.

Portughezul a lipsit de la evenimentul din Elvetia, de­oa­re­ce echipa sa, Real Madrid, a evo­luat aseara in returul disputei cu Malaga, din Cupa Regelui Spaniei. In varsta de doar 24 de ani si detinator in 2011 al titlului, al Supercupei Spaniei, al Ligii Campionilor si al Supercupei Eu­ropei cu FC Barcelona, fotbalistul sud-american i-a egalat la numarul de trofee pe olandezii Johan Cruyff si Marco van Basten, dar si pe fran­ce­zului Michel Platini, actualul pre­se­din­te al UEFA.

In viziunea organizatorilor, echipa anului 2011 a fost: Iker Casillas (Spania, Real Madrid) – Daniel Alves (Brazi­lia, FC Barcelona), Gerard Piqué (Spania, FC Barcelona), Nemanja Vidici (Serbia, Manchester United), Sergio Ramos (Spania, Real Madrid) – Xabi Alonso (Spania, Real Madrid), Xavi (Spania, FC Bar­ce­lo­na), Andres Iniesta (Spania, FC Bar­celona) – Cristiano Ronaldo (Portugalia, Real Madrid), Lionel Messi (Ar­gen­tina, FC Barcelona), Wayne Ro­oney (Anglia, Manchester United).

Selectionerul Victor Piturca a votat tot cu Lionel Messi
Selectionerul Romaniei, Victor Piturca, i-a votat, in ordine, pe Lionel Messi, Cristiano Ronaldo si Xavi la Balonul de Aur, in timp ce capitanul primei reprezentative, Razvan Rat, l-a inclus in topul sau pe un alt jucator determinant al Barcelonei, Andres Iniesta. Conform cotidianului catalan Sport, Messi, Ronaldo si Xavi se afla in topul preferintelor capitanilor si selectionerilor care au votat pentru alegerea Balonului de Aur, insa printre nominalizati au mai fost nume precum Samuel Eto’o, Dani Alves, Iker Casillas, Thomas Muller, Neymar sau Wayne Rooney.

In calitate de capitan al Argentinei, Messi i-a ales pe Xavi, Iniesta si Sergio Aguero. Dupa primirea trofeului, laureatul a declarat ca ar vrea sa imparta distinctia cu toti coechipierii sai de la FC Barcelona. In cadrul aceleiasi gale, antrenorul Barcelonei, Josep Guardiola, a primit trofeul pentru cel mai bun antrenor al anului 2011.

×
Subiecte în articol: fotbal international