x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international O nouă ofertă pentru cumpărarea clubului Liverpool

O nouă ofertă pentru cumpărarea clubului Liverpool

12 Oct 2010   •   00:00

Peter Lim, un om de afaceri din Singapore, a anunţat, marţi, că a prezentat o ofertă de 360 de milioane de lire sterline (aproxiamtiv 411 milioane de euro) pentru cumpărarea clubului FC Liverpool, aflta încă în proprietatea americanilor Tom Hicks şi George Gillet, informează AFP.

"Oferta constă în 320 de milioane de lire sterline pentru club şi 40 de milioane pentru transferul unor jucători", a precizat un purtător de cuvânt al miliardarului singaporez.

Lim oferise iniţial 300 de milioane de lire sterline pentru cumărarea grupării engleze, dar Consiliul Director a refuzat această sumă.

"Vreau să reconstruiesc acest club şi să-l ajut să-şi regăsească rapid locul său în vârful fotbalului englez şi european", a spus Lim, care are o avere estimată la 1,6 miliarde de dolari (1,15 miliarde de euro).

Conducătorii FC Liverpool, grupare ce are datorii de aproximativ 300 de milioane de lire sterline, au anunţat, miercuri, într-un comunicat, că au acceptat oferta de cumpărare venită din partea New England Sports Ventures (NESV), însă vânzarea nu poate fi încă finalizată, deoarece Hicks şi Gillett s-au declarat împotrivă.

Actualii proprietari au decis să înlocuiască doi dintre membrii Consiliului Director, Christian Purslow şi Ian Ayre, pe motiv că s-au analizat oferte de preluare a clubului sub valoarea cerută de americani. Conducerea clubului a contestat în instanţă înlocuirea celor doi membri ai Consiliului Director.

O hotărâre în acest litigiu va fi anunţată în această săptămână, Înalta Curte de Justiţie din Londra urmând să decidă dacă echipa poate fi vândută în ciuda opoziţiei actualilor proprietari.

FC Liverpool este una dintre adversarele Stelei în Grupa K din Liga Europa. Primul meci dintre cele două echipe a avut loc în Anglia şi s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 4-1, iar partida retur va avea loc în data de 2 decembrie, la Bucureşti.

×
Subiecte în articol: europa league