x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international O nouă SURPRIZĂ în Liga Campionilor. Tottenham o elimină pe Manchester City după un meci cu 7 goluri și 2 decizii VAR

O nouă SURPRIZĂ în Liga Campionilor. Tottenham o elimină pe Manchester City după un meci cu 7 goluri și 2 decizii VAR

18 Apr 2019   •   08:41
O nouă SURPRIZĂ în Liga Campionilor. Tottenham o elimină pe Manchester City după un meci cu 7 goluri și 2 decizii VAR
Sursa foto: pixabay.com

Tottenham Hotspur s-a calificat dramatic în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, miercuri seara, deşi a fost învinsă de Manchester City cu scorul de 4-3 (3-2), pe Etihad Stadium, în manşa a doua a sferturilor de finală.

Tottenham, victorioasă în tur cu 1-0, a obţinut în premieră calificarea în semifinale, după ce City a fost aproape a ajunge în penultimul act, dar golul marcat de Raheem Sterling (90+3) a fost anulat în urma intervenţiei VAR (asistenţa video la arbitraj) pentru ofsaid la Aguero.

Meciul a fost unul spectaculos, cu multe goluri şi răsturnări de scor. După primele 11 minute de joc se marcaseră deja patru goluri, Raheem Sterling (4) a deschis scorul pentru echipa lui Guardiola, dar sud-coreeanul Heung-Min Son a reuşit dubla în doar câteva minute (7, 10). Gazdele au egalat prin Bernardo Silva (11), iar acelaşi Sterling a adus-o pe City în avantaj (21).

Jocul s-a calmat o perioadă de timp, acesta fiind şi rezultatul la pauză, dar în partea secundă Sergio Aguero (59) a ajutat-o pe City să se desprindă la două goluri. Tottenham nu a renunţat la luptă şi a reuşit să înscrie şi al treilea gol, în absenţa golgheterului său obişnuit, Harry Kane, prin spaniolul Fernando Llorente (73), gol care s-a dovedit a fi decisiv în economia dublei manşe.

Manchester City rămâne în cursă pentru alte două trofee în acest sezon, Premier League şi Cupa Angliei, după ce a cucerit Cupa Ligii engleze.

În semifinale, Tottenham o va înfrunta pe Ajax Amsterdam, care a eliminat deja două favorite ale competiţiei, Real Madrid, deţinătoarea trofeului, şi Juventus Torino.

Spurs se află pentru a doua oară într-o semifinală europeană, după ediţia 1961/62, când a fost eliminată de Benfica. Londonezii sunt al şaptelea club englez care ajunge în semifinalele Champions League, Anglia depăşind Spania în această privinţă.

La Manchester au evoluat echipele:
Manchester City: Ederson - K. Walker, Kompany (căpitan), Laporte, B. Mendy (L. Sane, 84) - De Bruyne, Gundogan, David Silva (Fernandinho, 63) - Sterling, Aguero, B. Silva. Antrenor: Josep Guardiola.
Tottenham: Lloris (căpitan) - Trippier, Alderweireld, Vertonghen, D. Rose (D. Sanchez, 90+1) - Eriksen, M. Sissoko (F. Llorente, 41), Alli, Wanyama, Lucas Moura (Ben Davies 82) - Heung-min Son. Antrenor: Mauricio Pochettino.

Arbitru: Cuneyt Cakir (Turcia).
Cartonaşe galbene: Sissoko (41), Heung-min Son (48), Rose (54), Wanyama (78).
AGERPRES

×
Subiecte în articol: manchester city tottenham