x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Olanda - Danemarca 2-0: Letali după pauză

Olanda - Danemarca 2-0: Letali după pauză

de Vlad Ionescu    |    14 Iun 2010   •   00:00
Olanda - Danemarca 2-0: Letali după pauză
Sursa foto: /Reuters

Deşi a fost lipsită de aportul lui Arjen Robben, menajat în vederea jocurilor următoare, Olanda a avut parte de un început de turneu perfect, dezvăluindu-se drept una dintre cele mai solide echipe prezente la turneul sud-african. Dacă prima repriză a meciului de la Johannesburg a stat sub semnul echilibrului, cu destul de puţine ocazii de poartă, cea de-a doua a aparţinut în totalitate batavilor.

A fost nevoie însă de o imensă greşeală a apărării daneze pentru ca superioritatea acestora să se materializeze şi pe tabelă. În primul minut de după pauză, la o centrare a lui Van Persie, Simon Poulsen a respins nefericit balonul cu capul, acesta s-a lovit de spatele lui Agger şi a intrat în poartă. Aşteptata replică daneză nu a mai venit, Olanda continuând să domine şi să-şi creeze ocazii. Portarul Sorensen şi-a salvat colegii în două rânduri, iar o dată a fost ajutat şi de bară, la un şut al lui Schneider deviat de acelaşi Agger.

Tabela s-a mai modificat o dată cu cinci minute înainte de final, după o fază excelent lucrată de rezerva Elia. Şutul acestuia a lovit bara, mingea a ajuns la Kuyt, care a împins-o simplu în plasă. Scorul ar fi putut lua chiar proporţii de neprezentare, dar Poulsen şi-a mai răscumpărat din greşeala de la primul gol şi a respins de pe linia porţii şutul lui Affelay. Dacă Olanda se poate considera cu un picior în optimile de finală, iar suporterii săi au dreptul să viseze la un parcurs cât mai lung la acest Mondial, Danemarca va trebui să-şi îmbunătăţească jocul în vederea celorlalte meciuri, dacă vrea să treacă de grupe.

Pentru livetext dati click aici.

×
Subiecte în articol: cm2010