x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Patru ziarişti chinezi au fost prădaţi la Johannesburg

Patru ziarişti chinezi au fost prădaţi la Johannesburg

10 Iun 2010   •   00:00

Patru jurnalişti chinezi de la o publicaţie din Anhui au fost victimele unui jaf armat la Johannesburg, însă nici unul dintre ei nu a fost rănit.

Atacatorii au oprit maşina cu care ziariştii se întorceau de la un interviu şi le-au furat acestora toţi banii şi un aparat de fotografiat. "Când ieşiţi, aveţi grijă, puneţi toate obiectele de valoare în portbagaj şi, orice s-ar întâmpla, nu deschideţi geamurile", a afirmat unul dintre cei patru.

Consulul chinez la Johannesburg, Fang Li, le-a recomandat jurnaliştilor şi turiştilor din ţara sa  care vor veni  în Africa de Sud pe durata turneului final să nu atragă atenţia, să nu afişeze obiecte de valoare şi să nu utilizeze sume mari de bani lichizi. "Şi când fac fotografii, ziariştii trebuie să fie atenţi la siguranţa lor", a adăugat el.

Deşi China nu este calificată la Cupa Mondială, interesul microbiştilor din această ţară pentru competiţia africană este foarte ridicat.

Incidentul în care au fost implicaţ cei patru se adaugă celui în care trei ziarişti sportivi, doi portughezi şi un spaniol, au fost jefuiţi şi ameninţaţi cu arma, miercuri noapte, de persoane necunoscute, în camerele de hotel din localitatea Magaliesburg, aflată la circa 120 de kilometri de Johannesburg.

Aproximativ 300.000 de vizitatori străini sunt aşteptaţi în Africa de Sud, ţară cu o criminalitate record de 50 de crime pe zi.

Africa de Sud a investit circa 130.000 de euro pentru consolidarea dispozitivului de securitate şi a recrutat încă 44.000 de agenţi, ducând efectivul la peste 180.000 de persoane.

×