x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Pele s-a întors în Brazilia după ce a stat internat aproape o săptămână în spital, la Paris

Pele s-a întors în Brazilia după ce a stat internat aproape o săptămână în spital, la Paris

09 Apr 2019   •   14:06
Pele s-a întors în Brazilia după ce a stat internat aproape o săptămână în spital, la Paris
Sursa foto: MARCELLO CASAL JR

Legenda fotbalului brazilian Pele a ajuns marţi dimineaţă la Sao Paulo, de la Paris, unde s-a aflat internat aproape o săptămână din cauza unei infecţii urinare, informează AFP.
"Regele" Pele, în vârstă de 78 de ani, a părăsit aeroportul din Garulhos într-un fotoliu rulant şi a fost condus cu cu o dubiţă neagră. 
''Încă o dată, mulţumită lui Dumnezeu, totul s-a încheiat cu bine. Sunt viu. Trăiască Brazilia!'', a declarat Pele jurnaliştilor la ieşirea din aeroport.
Pele a fost internat pe 3 aprilie la spitalul american din Neuilly, o clinică pentru celebrităţi de la periferia Parisului. Deşi se preconiza ca externarea lui să aibă loc mai devreme, Pele a rămas în spital din motive de "precauţie", conform anunţului făcut duminică seara de consilierul său. Totodată, spitalul nu a dat publicităţii niciun comunicat legat de externarea fostului mare fotbalist.
După ce anunţase sâmbătă că Pele va reveni luni în Brazilia, consilierul fostului jucător a adăugat că noi analize au fost efectuate duminică pentru a determina dacă şi când va fi posibilă externarea sa. Pele afirmase vineri că se simte mai bine după un tratament cu antibiotice.
Brazilianul a fost internat la o zi după întâlnirea sa în capitala Franţei cu internaţionalul francez Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain).
Pele a fost vizitat şi de compatriotul său Neymar Jr, care a postat o fotografie pe contul său de Instagram.
Sănătatea şubredă a celui supranumit "O Rei" (Regele), singurul jucător care a câştigat de trei ori Cupa Mondială (1958, 1962 şi 1970), este un subiect de îngrijorare în mod constant.
Întâlnirea cu Mbappe trebuia să aibă loc iniţial în luna noiembrie, dar a fost anulată din motive de sănătate, întrucât brazilianul nu era în "condiţii optime pentru a călători".
El a apărut de mai multe ori în cursul anului trecut în scaun rulant.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: pele paris