x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Piţurcă, despre meciul cu Ungaria: Am făcut aproape totul perfect. România a fost mai bună

Piţurcă, despre meciul cu Ungaria: Am făcut aproape totul perfect. România a fost mai bună

07 Sep 2013   •   07:55
Piţurcă, despre meciul cu Ungaria: Am făcut aproape totul perfect. România a fost mai bună

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Victor Piţurcă, a declarat că tricolorii au făcut un meci foarte bun cu Ungaria, iar dacă vor câştiga şi marţi, cu Turcia, atunci în proporţie de 95 la sută sunt calificaţi la barajul pentru Cupa Mondială din 2014.

''Am realizat ce ne-am propus. E o victorie de care aveam nevoie pentru locul doi, care ne poate duce la baraj. A fost un meci câştigat cu scorul de 3-0, în care am făcut aproape totul perfect. A fost un joc câştigat de România şi atât. Nu putem fi fericiţi foarte mult, pentru că urmează alt joc decisiv pentru baraj, cu Turcia. Cu o victorie în faţa Turciei am fi în proporţie de 95% calificaţi la baraj'', a declarat Piţurcă în conferinţa de presă ce a urmat meciului cu Ungaria, câştigat cu scorul de 3-0.

Piţurcă, aplaudat în sala de conferinţe, a declarat că ar prefera să fi întâmpinat astfel după meciul de marţi, cu Turcia. ''Aştept cu încredere meciul care urmează. Sper să ducem jucătorii la un nivel fizic şi psihic corespunzător. Vor trece peste această bucurie şi se vor pregăti pentru un meci cu Turcia extraordinar de dificil. Sper să putem repeta jocul bun de vineri şi cu Turcia, dar va fi foarte greu, pentru că Turcia este o echipă valoroasă şi imprevizibilă. E dificil după o victorie să-i motivezi pe jucători, dar suntem obligaţi să facem acest lucru, şi într-un timp scurt'', a mai spus Piţurcă.

Selecţionerul le-a mulţumit jucătorilor şi i-a felicitat pentru ''jocul formidabil, fantastic pe care l-au făcut'' cu Ungaria. ''Ţin să felicit şi publicul, care ne-a susţinut din primul până în ultimul minut'', a adăugat selecţionerul, care s-a arătat, totuşi, nemulţumit de faptul că la un moment dat suporterii au scandat împotriva preşedintelui FRF, Mircea Sandu.

Cât despre jucătorii maghiari, Piţurcă a afirmat că ''nu e plăcut să te prezinţi de o asemenea manieră, dar România a fost mai bună. România e de vină pentru felul în care a jucat Ungaria. Am prins un moment foarte bun. Şi noi am dominat la Budapesta, iar Ungaria putea câştiga. Am prins o seară inspirată''.

Piţurcă a recunoscut faptul că nu a auzit că s-a cântat imnul de mai multe ori în timpul meciului - ''nu aud nimic în timpul jocului, mă uit pe teren şi strig la jucători. E un avantaj pentru mine - n-aud când se strigă 'Piţi, lasă-ne!'. Sunt fericit pentru cea mai mare victorie obţinută de România în faţa Ungariei. Nu ne-a interesat scorul, dar va conta şi golaverajul''.

Dacă a fost mulţumit de joc, antrenorul echipei României a fost supărat că Bourceanu a primit cartonaş galben şi nu va juca marţi, cu Turcia. Pintilii a acuzat şi el unele probleme fizice şi selecţionerul a fost tentat să-l schimbe la pauză.

Piţurcă nu a vrut să dezvăluie cum i-a motivat pe jucători înaintea meciului cu Ungaria. ''Factorul psihic a avut o importanţă formidabilă la acest meci. Am lucrat la psihic şi prin discuţii individuale, iar băieţii au înţeles'', s-a limitat să spună selecţionerul, care a precizat că ''băieţii au răspuns în teren în legătură cu faptul că a fost amânată o etapă de campionat. A contat fantastic de mult''.

Piţurcă a subliniat că România a făcut meciuri extraordinare în această campanie, exceptând partida de la Budapesta (2-2) şi jocul din Olanda (0-4).

Legat de Marica, jucător fără club, selecţionerul a precizat că atacantul este dorit de echipe medii şi bune, dar doreşte un transfer la o echipă mare. ''Marica a marcat un gol care a deschis drumul spre victorie, dar exact pentru acest lucru l-am băgat pe teren. Ştiu ce calităţi are şi nu mă prea înşel la asta''.

Piţurcă a explicat că a optat să ofere banderola de căpitan celui mai valoros jucător al momentului în România, Vlad Chiricheş.
Victor Piţurcă a fost şi el surprins de rezultatul de egalitate dintre Estonia şi Olanda, 2-2. ''Aş fi vrut o victorie a Estoniei'', a subliniat Piţurcă, afirmând că dacă România ar fi făcut egal cu Estonia ''ar fi fost vai de capul nostru''. ''Fiecare meci trebuie tratat foarte serios. Puteam să ne batem la primul loc dacă nu am fi pierdut cu Olanda la Bucureşti (1-4). Olanda trebuie acum să câştige cu Ungaria şi cu Turcia pentru a fi sigură de primul loc'', a mai spus selecţionerul, care consideră că programul nostru în grupă, exceptând meciul care urmează, ar fi mai uşor decât al celorlalte echipe; ''până acum am avut numai duble groaznice, cu excepţia începutului''.

Naţionala de fotbal a României a învins formaţia Ungariei cu scorul de 3-0 (2-0), vineri seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, într-un meci foarte important din preliminariile Cupei Mondiale din 2014. Tricolorii, care s-au impus prin golurile marcate de Ciprian Marica (2), Mihai Pintilii (31) şi Cristian Tănase (88), au urcat pe locul secund în clasamentul grupei şi sunt favoriţi pentru calificarea la baraj. Marţi, România va înfrunta Turcia, tot la Bucureşti, de la ora 21,00.

×