x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Planeta numără minutele până la show-ul fotbalului

Planeta numără minutele până la show-ul fotbalului

de Mihai Igirosanu    |    11 Iun 2014   •   21:12
Planeta numără minutele până la show-ul fotbalului
Sursa foto: ROSLAN RAHMAN/AFP/Mediafax Foto
Joi, după ceremonia de deschidere, de la ora 23:00, se va disputa primul meci al CM 2014, Brazilia – Croaţia
Spectacolul grandios al fotbalului mondial va debuta în această seară pe Arena Corinthians din Sao Paolo. Ţara gazdă a Campionatului Mondial, Brazilia va primi replica imprevizibilei reprezentative a Croaţiei, echipă calificată la turneul final în urma barajului european. După o ceremonie de deschidere pe care brazilienii o anunţă drept un show total, arbitrul japonez Yuichi Nishimura va fluiera startul competiţiei propriu-zise. Toată planeta aşteaptă cu nerăbdare turneul final şi toţi microbiştii se pregătesc de o lună extrem de fierbinte.

Doliu în cantonamentul Braziliei
Considerată mare favorită a turneului final, Brazilia lui Neymar va fi împinsă în această seară de peste 60.000 de suporteri către singurul stil acceptat în Ţara Cafelei, atacul total. Dar nu este sigur că acesta va fi doar un imens avantaj pentru gazde. În ultimul amical disputat înaintea Cupei Mondiale, brazilienii au învins Serbia cu 1-0, dar după o prestaţie modestă, chinuită, fapt care a atras nemulţumirea miilor de fani. De fapt, atmosfera din Brazilia nu este deloc una calmă, organizarea celei mai importante competiţii din fotbalul mondial stârnind valuri de proteste din partea diverselor organizaţii, dar şI a oamenilor simpli. Este evident că doar o victorie convingătoare la debut şi un traseu încununat cu ridicarea trofeului suprem ar putea încărca pozitiv întregul popor brazilian. Altfel, nici atmosfera din lotul Braziliei nu este una pozitivă. Ocupat cu şedinţele de pregătire şi cu găsirea formulei ideale de start, selecţionerul Luiz Felipe Scolari a aflat marţi seară că nepotul său, Tarcisio Joao Schneider a decedat în urma unui accident de circulaţie. Conform presei din Ţara Cafelei, Scolari a aflat teribila veste chiar în timpul unui antrenament. Un comunicat remis de Federaţia Braziliană de Fotbal a dezvăluit că “Scolari a fost devastat în clipa în care a primit vestea morţii fiului uneia dintre surorile sale”.

Suker, coşmarul nostru din 1998
Reprezentativa ţării organizatoare nu are probleme de lot înaintea meciului de debut, însă croaţii vor trebui să se descurce fără principala gură de foc, atacantul lui Bayern Munchen, Mario Madzukici, suspendat pentru prima partidă. Selecţionerul Croaţiei, fostul mare internaţional Davor Suker ne trezeşte amintiri extrem de dureroase. Omul care conduce acum Croaţia de pe bancă este cel care a semnat eliminarea României în optimile de finală ale Campionatului Mondial din 1998, găzduit de Franţa, ultimul turneul final la care naţionala noastră a mai participat. Într-o tristă zi de 30 iunie, Suker transforma un penalty în finalul primei reprize al confruntării Croaţia – România, gol care avea să facă la sfârşit diferenţa şi să ne trimită acasă. “Vom avea de înfruntat câteva accidentări, însă deviza noastră este să jucăm şi să ne bucurăm de fotbal. Sper ca Croaţia să surprindă din nou plăcut, aşa cum a făcut-o în 1998. Consider că alte echipe care pot produce surpriza sunt Bosnia, Belgia sau Chile”, a declarat Suker cu o zi înaintea meciului de debut.


×
Subiecte în articol: cm brazilia 2014