x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Portarul echipei Leeds, suspendat 8 meciuri şi amendat cu 70.000 de euro pentru rasism

Portarul echipei Leeds, suspendat 8 meciuri şi amendat cu 70.000 de euro pentru rasism

29 Feb 2020   •   17:00
Portarul echipei Leeds, suspendat 8 meciuri şi amendat cu 70.000 de euro pentru rasism

Portarul echipei din Championship, Leeds, a fost suspendat opt meciuri şi amendat cu aproximativ 70.000 de euro din cauza unor comentarii rasiste adresate jucătorului formaţiei Charlton, Jonathan Leko, transmite, sâmbătă, BBC.

Atacantul, împrumutat de la West Brom, la Charlton, a făcut plângerea împotriva lui Casilla după victoria obţinută în luna septembrie 2019, 1-0, în faţa celor de la Leeds.

În urma perioadei de investigaţii, goalkeeper-ul a fost găsit vinovat, deşi acesta a negat acuzaţiile.

Portarul spaniol ar fi "folosit jigniri referitoare la rasa, etnia sau culoarea" atacantului advers, Jonathan Leko, conform BBC.

Kiko Casilla a fost devastat în urma verdictului dictat.

„Ultimele cinci luni au fost cele mai dificile din toată cariera mea de profesionist. Sunt extrem de trist şi devastat că sunt acuzat de rasim în meciul din septemnbrie contra celor de la Charlton. Cu tot respectul pentru autorităţi, respect în totalitate şi înţeleg procesul, pentru că sunt de acord cu orice măsură luată pentru a elimina rasismul din sport, nu simt că verdictul de vinovăţie reflectă ceea ce s-a întâmplat în realitate”, a afirmat Kiko Casilla, portar Leeds, conform skysports.com.

De asemenea, clubul Leeds precizează că jucătorul său a negat că ar fi spus vorbe jignitoare cu aspect rasist la adresa adversarului său.

„Vrem să transmitem clar că nu tolerăm astfel de comportamente rasiste şi milităm constant împotriva rasismului, dar, totuşi, este important de menţionat faptul că Kiko Casilla a negat mereu că ar fi vinovat, iar noi am considerat mereu că acesta este adevărul. Deciza comisiilor a venit, mai degrabă, luând în calcul probabilitatea ca un astfel de moment să se întâmple, nu dovedirea clară a faptului că un comportament rasist chiar a avut loc", scrie în omunicatul de presă emis de echipa Leeds, potrivit skysports.com

Decizia a fost anunţată vineri. În acest sezon, Casilla, în vârstă de 33 de ani, a evoluat în 35 de meciuri. În urma acestei suspendări, va mai juca doar trei meciuri din acest sezon.

Leeds se află pe locul doi în clasamentul Championship, la patru puncte distanţă de echipa de pe prima poziţie, West Bromwich Albion.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: leeds kiko casilla