x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Premier League dă cei mai mulţi fotbalişti la Mondialul brazilian. Care sunt cluburile cel mai bine reprezentate

Premier League dă cei mai mulţi fotbalişti la Mondialul brazilian. Care sunt cluburile cel mai bine reprezentate

11 Iun 2014   •   10:20
Premier League dă cei mai mulţi fotbalişti la Mondialul brazilian. Care sunt cluburile cel mai bine reprezentate

Bayern Munchen este clubul care legitimează cei mai mulţi jucători participanţi la Mondialul brazilian, campioana Germaniei fiind reprezentată la turneul final de 15 fotbalişti, care vor evolua pentru şapte echipe naţionale.

Gruparea bavareză este urmată de echipa engleză Manchester United care, în ciuda unui  sezon execrabil, are 14 fotbalişti prezenţi la competiţia din America de Sud, a treia fiind formaţia spaniolă FC Barcelona, cu 13 jucători la CM 2014.

În privinţa campionatelor, Premier League este reprezentată în Brazilia de 114 jucători din totalul celor 736 care figurează pe listele oficiale expediate la FIFA de cele 32 de selecţionate participante la competiţie. Italia ocupă locul secund, cu 81 de jucători, în timp ce a treia clasată este Germania, cu 78 de fotbalişti.

În fine, naţionala Albionului este cea mai "autohtonă", 22 dintre cei 23 de jucători ai reprezentativei Angliei provenind din campionatul intern. Singura excepţie este Fraser Foster, a doua rezervă de portar, care evoluează în Scoţia, la Celtic Glasgow.

×