x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Presa spaniolă îşi exprimă rezerva în privinţa numirii lui Zidane ca antrenor al Realului

Presa spaniolă îşi exprimă rezerva în privinţa numirii lui Zidane ca antrenor al Realului

05 Ian 2016   •   16:02
Presa spaniolă îşi exprimă rezerva în privinţa numirii lui Zidane ca antrenor al Realului

Presa spaniolă şi-a exprimat marţi îndoielile, a doua zi după numirea lui Zinedine Zidane pe banca tehnică a echipei de fotbal Real Madrid, ziariştii subliniind lipsa de experienţă a acestuia şi faptul că preşedintele clubului, Florentino Perez, este un "tocător de antrenori", relatează AFP.

Ce doi ZZ ai lui Zinedine Zidane inspiră ziarului Marca titlul: "la soluZZion". Cel mai citit ziar de sport din Spania estimează că numirea acestei "legende a fotbalului" este un pariu "riscant", din cauza experienţei "limitate şi controversate" a lui Zizou ca antrenor.

Legat de Florentino Perez, ziarul comentează "gestiunea sa economică şi o traiectorie sportivă dezastruoasă".

Dacă majoritatea presei este de acord că spaniolul Rafael Benitez trebuia concediat după numai şapte luni, în schimb alegerea francezului Zidane pentru a-l înlocui apare ca marea necunoscută.

"Peticul Zidane", titrează pe prima pagină El Mundo Deportivo, care-l numeşte pe Florentino Perez "tocător de antrenori".

"Florentino se agaţă de mitul Zidane", estimează cotidianul generalist El Pais, care încheie articolul său afirmând că lipsa de experienţă a lui Zidane pentru acest tip de responsabilitate nu permite "să se ştie cu certitudine dacă este antrenorul potrivit".

"Cu antrenorii e la fel cum e cu pepenii: cât timp nu l-ai deschis, nu ştii dacă e dulce sau de nemâncat", se amuză un ziarist de la Marca.

"Florentino îşi recuperează galacticul ca să liniştească Madridul", anunţă pe prima pagină ziarul generalist El Mundo, ce îl prezintă pe Zidane ca pe "un stindard istoric lipsit de experienţă la nivel înalt" ca antrenor.

La fel ca alte ziare, cotidianul sportiv catalan Sport se arată foarte sever cu preşedintele lui Real, care "a început o fugă înainte ce-l duce spre prăpastie".

Zidane ar putea fi totuşi "Guardiola al lui Florentino", scrie Sport, amintind că fostul fotbalist Pep Guardiola a antrenat doar echipa secundă a Barcelonei înainte de a pregăti prima formaţie a catalanilor, cu care a câştigat toate trofeele posibile în primul său an pe banca tehnică.

Presa subliniază totuşi relaţiile bune ale lui Zidane cu echipa când a fost secundul lui Carlo Ancelotti, iar As laudă stilul săi de "fotbal ofensiv".

×
Subiecte în articol: zinedine zidane real madrid