x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Preşedintele UEFA, Aleksandr Ceferin, apără organizarea finalei Europa League la Baku

Preşedintele UEFA, Aleksandr Ceferin, apără organizarea finalei Europa League la Baku

25 Mai 2019   •   15:00
Preşedintele UEFA, Aleksandr Ceferin, apără organizarea finalei Europa League la Baku

Preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Aleksandr Ceferin, a apărat organizarea finalei Europa League de la Baku în ciuda criticilor legate de asigurarea condiţiilor de securitate, conform unor declaraţii acordate publicaţiei germane Der Spiegel.

"Problema drepturilor Omului în Azerbaidjan este o problemă, dar este şi cazul altor ţări europene", a precizat Ceferin.

Mijlocaşul armean al echipei Arsenal Londra, Henrikh Mkhitaryan, a creat o polemică după ce a anunţat că nu va merge la Baku pentru finala cu Chelsea, de pe 29 mai, temându-se pentru securitatea sa în contextul unor relaţii tensionate între Armenia şi Azerbaidjan.

"Este decizia jucătorului", a comentat Ceferin.

"Dacă fotbalul se lasă oprit de astfel de tensiuni, noi nu vom mai putea organiza nimic. Noi am organizat un Campionat European (2016) în deplină siguranţă în Franţa, în timp ce ţara este ţinta terorismului", a adăugat preşedintele forului continental.

De aproape 30 de ani, conflictul teritorial din regiunea separatistă Nagorno-Karabah tensionează relaţiile dintre cele două ţări din Caucaz.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: uefa europa league baku Aleksandr Ceferin